Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

VIDEO Dve tretiny to bolo skvelé, v tretej hrali Američania vlastný zápas

VICTORIA - Slovenskí hokejoví reprezentanti do 20 rokov predviedli skvelých 40 minút, ale hráči USA potvrdili úlohu favorita, pridali na obrátkach a skóre otočili.
Zdroj: 26857
Zdieľajte:

USA - Slovensko 2:1 (0:0, 0:1, 2:0)

Góly: 42. M. Anderson (J. Hughes), 46. Barratt (Madden, Cates) - 38. Korenčík (Liška)

USA: Keyser – Q. Hughes, Kemp, Samberg, M. Anderson, M. Samuelsson, Miller, St. Ivany – Poehling, Norris, Robertson – Cates, Barratt, Madden – Farabee, J. Hughes, Wahlstrom – Cockerill, Chmelevski, O'Brien – Drury

Slovensko: Hlavaj – Ivan, Fehérváry (C), Korenčík, Žiak, Dlugoš, Demo, Golian – Liška, Roman, Hrehorčák – Pospíšil, Ružička, Krivošík – Kelemen, Kollár, Baláž – Regenda, Kukuca, Fafrák

Strely: 31:14, vylúčenia: 3:3, rozhodujú: Ingram, Sjoqvist – Chaput, Shishlo

Prečítajte si aj

VIDEO Švajčiari takmer šokovali Česko, favorit rozhodol až v predĺžení

Očakávaný veľký nápor USA na úvod neprišiel. Zhruba päť alebo šesť minút sme favorita nepúšťali k ničomu, naši hráči dokázali puk držať aj v útočnom pásme. Následne ale šance protivníka predsa len prišli. Prvé prečíslenie Američanov zakončené nebolo, v siedmej minúte Madden sám pred Hlavajom mieril tesne vedľa. Ojedinele to skúsil na slovenskej strane Liška, bližšiu žrď si Keyser postrážil.

V desiatej minúte prihrával Robertson do bránkoviska, Poehling puk tesne minul, no bol faulovaný, hákoval ho Ivan. Prvé oslabenie sme zvládli, podržal nás Hlavaj a po skončení presilovky súpera ušiel Hrehorčák. Cez dvoch obrancov našiel strelou Keysera. Slováci hrali smerom dozadu nesmierne zodpovedne a skvele prehusťovali stredné pásmo. Tri minúty pred koncom prvej dvadsaťminútovky mal obrovskú šancu Krivošík, sám pred Keyserom po skvelej kľučke trafil žrď! Minútu a 22 sekúnd si po zbytočnom faule išiel na trestnú lavicu sadnúť Martin Pospíšil, hráči USA presilovku nevyužili a niekoľko sekúnd si preniesli do druhej.

Hneď po úvodnom buly druhej tretiny prišla naša chyba a Robertson sa rútil sám "na kasu". Len sedemnásťročný slovenský brankár predviedol úžasný zákrok betónom. Oslabenie, ktoré sa prenieslo z prvej tretiny, sme aj so šťastím ubránili.

Postupom času sa Američania stávali čoraz viac aktívnejším tímom a nás zatlačili do defenzívnej ulity. Tú chcel v 26. minúte prekonať Tyler Madden, vo veľkej šanci backhandom Hlavaja neprekonal. Evan Barrat o tri minúty neskôr pálil do rohu, znova zasiahol odchovanec martinského hokeja v našej svätyni.

V 32. minúte defenzíva USA spravila chybu, pretože náš súper zle striedal, a tak Fehérváry prihral pred bránu, kde bol voľný Filip Krivošík, jemným tečom znova našiel iba Keysera. Kapitán Martin Fehérváry o niekoľko desiatok sekúnd fauloval pred vlastnou bránou, Robertson dostal k dispozícii trestné strieľanie. Hlavaj puk zacvikol medzi betónmi!

Prečítajte si aj

Zostavy: Kanada chce doma rozstrieľať Dánsko

Šesť minút a 25 sekúnd pred koncom prostrednej časti hry sme sa dostali do prečíslenia troch proti jednému. Na sebe to zobral Kelemen, bránu bohužiaľ minul. Vzápätí prišiel enormný tlak USA, Slováci sa nestačili otáčať po puku, gól ale aj vďaka skvelému Hlavajovi ani vtedy nepadol.

Potvrdilo sa pravidlo nedáš-dostaneš. Pri mantineli na svojej modrej sme získali puk, ušli do prečíslenia, v ktorom Liška našiel v ľavom kruhu voľného Marek Korenčika a tento obranca trafil po ľade popod betóny Keysera až do brány (0:1). Posledné dve minúty priniesli našu presilovku, veľké šance prišli hlavne v posledných sekundách, gólovo neskončili.

Na začiatku poslednej tretiny sa nechal vylúčiť Korenčík, to USA potrestalo. Jack Hughes vo veľkej šanci ešte neuspel, ale následne kapitán Mickey Anderson trafil nechytateľne, Hlavaj navyše cez súpera nevidel nič (1:1).

Vzápätí Jack Hughes našiel lapačku nášho gólmana, ale v 46. minúte Evan Barratt otočil v prospech Američanov presným backhandom do rohu. Hlavaj bol znova bez nároku (2:1). USA bolo lepšie, vytváralo si šance a my sme mohli byť radi za iba dva inkasované góly. Aj tak sa však dostal do šance Féherváry, jeho pokus sprava išiel tesne vedľa.

Americký kolotoč síce naďalej pokračoval, lenže pretrhol ho Adam Liška. Natlačil sa do šance a získal trestné strieľanie. To si zobral na starosť Andrej Kukuča, strelou pomedzi betóny Keysera neprekonal.

V závere Ernest Bokroš nakoniec neodvolal Samuela Hlavaja, pokúsili sme sa o tlak, avšak ten neprišiel, a tak sme po veľmi dobrom a bojovnom výkone podľahli silnému tímu USA o jeden gól, 1:2.

ANKETA: Páčil sa vám výkon Slovenska?

  • Áno

    100%

  • Nie

    0%

Ďalší program Slovenska na MSJ

27.12./28.12. Slovensko - Švédsko (00:30)

29.12./30.12. Slovensko - Fínsko (00:30)

30.12./31.12. Kazachstan - Slovensko (04:30)

Prvý zápas MSJ

Česko - Švajčiarsko 2:1 (0:0, 1:1, 0:0 - 1:0)

Góly: 30. M. Kaut (Nečas), 61. Kvasnička (M. Kaut, Lauko) – 28. Eggenberger (Leuenberger, Kurašev)

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk

Diskusia

Podobné články