Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Nechcený darček som dostal, ten skutočný priletí z USA, hovorí Marshall

SPIŠSKÁ NOVÁ VES - Americký obranca Ben Marshall bol ústrednou postavou predvianočného stretnutia medzi MHK 32 Liptovský Mikuláš a HC ´05 iClinic Banská Bystrica.
Zdroj: 30502
Zdieľajte:

Šikovný rodák z minnesotského St. Paul vyrovnával na 1:1 krásnou strelou do rohu brány, neskôr opäť stanovil na 2:2 v presilovke. Jeden krásny a druhý šťastný gól ale nie sú správnym opisom: "Oba boli veľmi pekné. Pri prvom som videl, že pred bránou sú hráči, tak som to vystrelili nahor a pri druhom som to skúšal od modrej a našťastie bola strela dosť silná na to, aby prešla brankárovi cez ruku," povedal americký zadák.

Prečítajte si aj

Kedy sa Liptovský Mikuláš vráti domov? Správy zo zákulisia nehovoria, že tak skoro to nebude

Za stavu 4:3 pre "baranov" mal šancu do prázdnej brány zakončiť hattrick, nakoniec do toho nešiel: "Nevedel som, koľko času ostáva do konca, takže som nechcel riskovať, že miniem bránu a bude sa vhadzovať v našom pásme," vysvetľuje. Hattricku sa nakoniec dostal a to kvôli tvrdému nárazu na mantinel.

Po ataku od Števuliaka to odniesol lakeť najproduktívnejšieho obrancu Tipsport ligy: "Dostal som hit pri mantineli, stratil som balans a keď som sa dvíhal, tak som dostal ešte jeden zásah, ale ešte predtým som dal dva góly, takže to je v poriadku," usmieval sa "Marshy". Jeden darček teda dostal, na druhý sa už veľmi teší: "Ale nechcený. Na Vianoce príde moja rodina, takže to bude ten pravý darček," prezradil.

Prečítajte si aj

Bokroš poslal domov predposledného hráča, jedno miesto na súpiske si nechá voľné

Najdôležitejšia bola pre úradujúceho majstra výhra, ktorá sa zrodila aj napriek meškaniu. Autobus ostal stáť na Donovaloch takmer hodinu a pol, náhradný priniesol aj šťastie: "Bol to ťažký zápas, trochu sme naň meškali, ale ukázali sme charakter tímu a dokázali sme vyhrať," hovorí Marshall: "Mali sme po ceste problémy s autobusom, prišli sme neskoro, ale ďakujeme Liptovskému Mikulášu, že nám dal o desať minút viac ohľadom začiatku stretnutia. Prišli sme však pripravení, no bez niekoľkých zranených hokejistov. Hrali sme dobre proti nepríjemnému súperovi. Keď sme dostali prvý gól, boli sme frustrovaní, no dokázali sme to napriek tomu otočiť. Celkovo odohrali moji zverenci dobrý zápas a musím pochváliť aj juniorov. Sme šťastní za tri body," zhodnotil tréner Dan Ceman.

Po návrate si strelecký účet otvoril Tomáš Matoušek. Využil chybu v zadných radoch Liptákov počas presilovky: "S Janom Sýkorom sme si pred zápasom hovorili, že pri bráne nechávajú v ich oslabeniach voľného hráča, videli sme to na videu. Išiel som sa tam skúsiť postaviť a vyšlo to," opisoval Mates.

Prečítajte si aj

VIDEO Štefl von! Skandovali fanúšikovia Slovana po 13. prehre v rade

"Môj gól bol ako čerešnička na torte. Mali sme totiž technické problémy s autobusom, takže nebolo ľahké sa pripraviť na tento zápas. Určite sa i preto tešíme. Úvod sme mali dobrý, ale potom nás začal súper prehrávať. Našťastie sme sa postupne vrátili k našej hre, no nemalo by sa nám to stávať. Dôležité bolo, že sme sa s tým dokázali vysporiadať a duel napokon vyhrať," dodal navrátilec z Litvínova.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk/Matej Kubove

Diskusia

Podobné články