Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

VIDEO HC Davos má nového trénera: Del Curta po 22 rokoch strieda Lotyš!

DAVOS - HC Davos má po 22 rokoch nového hlavného trénera. Po nedávnej abdikácii legendárneho Arna Del Curto sa ním stal 50-ročný Lotyš Harijs Vitolins.
Zdroj: 30181
Zdieľajte:

Potvrdil to športový riaditeľ klubu Marc Gianola: "Pozícia trénera je vyriešená. Prichádza Harijs Vitolins, pretože sme chceli kouča, ktorý má skúsenosti z trénovania klubu a môže nám okamžite pomôcť," hovorí bývalý skvelý obranca.

Prečítajte si aj

VIDEO Kanada má ďalšie posily na Spengler Cup, opäť aj so skúsenosťami z NHL

Lotyš podpísal kontrakt do konca aktuálnej sezóny 2018/19. V Davose sa zaoberali aj myšlienkou domáceho švajčiarskeho trénera: "Nakoniec sme dospeli k tomu, že je čas na presne také rozhodnutie, aké sme spravili," pokračuje Gianola.

S novým trénerom prichádza aj otázka ohľadom príchodu taktiež nového manažéra mužstva. Tým by sa mal stať bývalý obranca HCD aj Klotenu Pascal Müller: "Môžem potvrdiť, že s ním budeme rokovať. Chceme zachovať DNA nášho klubu a on sa na to hodí," dodal Gianola.

Prečítajte si aj

VIDEO České legendy sa spojili a zahrajú si tretiu ligu

Rodák z Rigy ako hráč nastupoval okrem domácej súťaže aj v nižších zámorských ligách, osemkrát zasiahol do stretnutia NHL v drese Winnpegu Jets a dlho pôsobil vo Švajčiarsku. Ako tréner viedol v pozícii hlavného pár mesiacov Dinamo Moskva, celú svoju kariéru bol asistentom. Napríklad v SKA Petrohrad, či na ZOH v Pjongčangu, kde sa tešil s Rusmi zo zlata.

HC Davos zároveň potvrdil, že nové kontrakty podpísala štvorica hráčov Marc Aeschlimann, Sven Jung, Dominic Buchli a Yannick Frehner.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: swisshockeynews.ch

Diskusia

Podobné články