Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Odštartoval druhý ročník projektu SR18

Od pondelka sa v Liptovskom Mikuláši rozbehol už druhý ročník centralizovanej prípravy hokejovej reprezentácie Slovenska hráčov do 18 rokov.
Zdroj: tasr
Zdieľajte:

V priestoroch klubu, v ktorom vyrástli viacerí majstri sveta a držitelia medailí z MS, privítal členov projektu SR "18" športový riaditeľ Slovenského zväzu ľadového hokeja (SZĽH) Roman Štamberský. Oboznámil mladých reprezentantov ako bude projekt fungovať, aké sú jeho ciele, aké budú podmienky, aby sa mohli čo najlepšie pripraviť na vrchol sezóny – na aprílové MS 2015 vo Švajčiarsku a súčasne si priebežne plniť v rámci konzultácií s pedagógmi miestneho Hodžovho gymnázia aj školské povinnosti.

Už pondelňajší štart projektu si vyžiadal operatívne kroky v nominácii. "Dvojicu nominovaných vyradili zranenia, s ktorými prišli z klubov. Martinovi Andrisíkovi vystavilo stopku bolestivé pichanie v kolene po vykorčuľovaní na ľad, namiesto neho sme nominovali domáceho Lukáša Žiaka, už štvrtého Liptáka v projekte. Martinovi Trudmanovi sa po páde na mantinel obnovilo zranenie ramena, jeho miesto zastúpi Marek Sloboda z bratislavského ŠHK KŠK Bratislava. Pôvodne v nominácii bol hráč Slovana Bratislava Andrej Vadovič, ten je však k dispozícii v projekte HK Orange 20 a preto sme povolali úplného nováčika Júliusa Danku z MšHK Prievidza. Žiaľ, z projektu sa sám vyradil útočník Adam Mišuta z HC Topoľčany, ktorý tri dni pred zrazom oznámil, že odchádza do Švédska," uviedol pre webstránku SZĽH asistent trénera SR "18" Ivan Feneš.

Mladí reprezentanti absolvovali v pondelok prvé dve tréningové jednotky v JL Aréne, tréningovej hale nesúcej meno iniciátora projektu, brankára a vicemajstra sveta Jána Laca. "Oba tréningy boli korčuliarsky veľmi dynamické. Hráči navyše absolvovali ešte aj batérie testov pod vedením kondičného trénera Juraja Moravčíka. Odborník z Banskej Bystrice, ktorý pripravoval aj áčkarov na MS v Minsku, je naším novým kolegom v realizačnom tíme," pokračoval Feneš. "Už dnes možno konštatovať, že funkcionári domáceho MHk 32 Liptovský Mikuláš odviedli obrovský kus práce, aby mladým adeptom pripravili optimálne podmienky," uviedol tréner tímu SR "18" Anton Bartánus. "Liptáci nám vyšli maximálne v ústrety vo všetkých požiadavkách. V rámci tréningových hodín splnili do bodky naše požiadavky, vrátane najlepších časov jednotlivých tréningov. Navyše k dispozícii budeme mať na posilňovanie a suchý tréning úplne nové centrum Dukly Banská Bystrica pri kanáli divokej vody, kde sa pripravujú aj olympijskí víťazi a majstri sveta. Navyše v lodenici, kúsok od zimného štadióna, budú hráči bývať a stravovať sa."

Už 9. septembra absolvuje slovenská "osemnástka" otvárací – predohrávaný zápas I. hokejovej ligy na ľade v Prešove. "Do 8. februára ich dovedna odohráme proti mužstvám druhej najvyššej klubovej súťaže 44 v základnej časti. Mladých reprezentantov čaká poriadna porcia zápasov, pretože neraz absolvujú až tri stretnutia v týždni - spolu so zápasmi v rámci asociačných termínov až šesťdesiat," poznamenal Bartánus pre hockeyslovakia.sk. Najbližšou medzinárodnou konfrontáciou bude novembrový Turnaj štyroch krajín, tentoraz v Trnave za účasti reprezentačných "osemnástok" Bieloruska, Dánska, Nemecka a Slovenska. "Dovtedy musíme odstrániť kondičné resty, prejsť na dynamickejšie herné situácie, jednoducho chlapci sa musia veľmi veľa učiť a naučiť. Neslobodno totiž zabudnúť, že prechádzajú z domáceho dorasteneckého levelu, mnohí bez skúseností z juniorky, do neľahkého konkurečného prostredia seniorskej prvej ligy. Budeme radi, ak budú takými dôstojnými súpermi ako v minulej sezóne. Majú pred sebou šesť mesiacov zvýšených tréningových objemov a tvrdého učenia sa, ktoré neraz aj bolí. Ak však chcú na MS úspešne reprezentovať, musia nároky bezo zvyšku zvládnuť. Ani na svetovom šampionáte ich nebude nik šetriť," uzavrel Bartánus pri vstupe do tretej sezóny pri družstve SR "18".

Nominácia do projektu SR "18" na sezónu 2014/2015 v Liptovskom Mikuláši:

hráči: Andrej Hatala, Marek Hecl, Boris Sádecký, Adam Themár (všetci HK Dukla Trenčín), Jakub Nemec, Patrik Oško, Miroslav Struška, Lukáš Žiak (všetci MHK 32 Liptovský Mikuláš), Peter Valent (HC 05 Banská Bystrica), Radovan Bondra, Patrik Kolesár (obaja HC Košice), Patrik Bečka, Adam Mišuta (obaja HC Topoľčany), Vladimír Cibulka (HK Ružinov 99 Bratislava), Dominik Trška (MHK Dubnica nad Váhom), Samuel Buček (MMHK Nitra), Martin Krempaský (HK ŠKP Poprad), Peter Horváth (P.H.K. Prešov), Martin Bodák (HK Spišská Nová Ves), Adam Húska (HKM Zvolen), Marek Sloboda (ŠHK KŠK Bratislava), Július Danko (MšHK Prievidza)

náhradníci (na telefonické zavolanie): Martin Jendroľ, Oliver Košecký, Roman Škamla, Filip Šubrt (všetci HC 05 Banská Bystrica ), Matej Niňaj, Jakub Burzík, Róbert Zajasenský, Dávid Zvara (všetci MHC Martin), Marek Lindeman, Matúš Mihalko (obaja HK ŠKP Poprad), Dominik Duplinský (P.H.K. Prešov), Marko Ondov (HK Spišská Nová Ves), Lukáš Ďurkech, Dávid Hrenák, Oliver Pataky, Simon Šefčík (všetci HK Dukla Trenčín), Marián Váňa (MsHKM Žilina)

realizačný tím: Anton Bartánus (tréner), Ivan Feneš (asistent trénera), František Kučera (tréner brankárov), Juraj Moravčík (kondičný tréner), Jozef Guzlej, Peter Ondrejka (maséri)

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články