Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Chovan sa teší na medzinárodnú konfrontáciu: Sám som zvedavý

BRATISLAVA - Slovenský hokejový útočník Michal Chovan sa chce na Švajčiarskom pohári ukázať v čo najlepšom svetle. Do reprezentácie sa tešil, hoci na klubovej úrovni sa v Tipsport Lige jeho Zvolenu momentálne výsledkovo nedarí. Od začiatku sezóny však patrí k lídrom v mužstve a konfrontáciu na medzinárodnom ľade očakáva so zvedavosťou.
Zdroj: 26913
Zdieľajte:

Zvolenu patrí v lige druhé miesto, no za sebou má nelichotivé výsledky. V uplynulých deviatich dueloch vyhral iba dvakrát, pričom v nedeľu nestačil doma na MAC Budapešť. Hostia z Maďarska zvíťazili prekvapujúco hladko 6:1. Chovan však na analýzu príčin prehry nemal veľa času, pretože už na druhý deň sa hlásil trénerovi Craigovi Ramsaymu na reprezentačnom zraze. "Ja verím, že tento turnaj dopadne dobre, a že uhráme dobré výsledky. Vieme, že to budú kvalitné zápasy. Rovnako verím, že chalani, ktorí zostali doma, si oddýchnu, vyčistia si hlavy a potom príde opäť Zvolen, aký tu bol na začiatku sezóny," povedal Chovan pre TASR.

Prečítajte si aj

SR 20 odštartovala záverečnú prípravu na MS, Fafrák: Sila je v ofenzíve

Tridsaťjedenročný útočník pridá do zbierky štartov v národnom drese ďalšie čiarky, momentálne ich má na konte štyri. "Pre každého hráča je česť reprezentovať Slovensko. Ja sa na to veľmi teším a chcem sa ukázať v čo najlepšom svetle," vyslovil sa Chovan, ktorý sa teší najmä na porovnanie svojich kvalít s hráčmi zo zahraničia. "Teším sa na porovnanie medzinárodného hokeja a toho nášho. Určite to bude rýchlejšie a technickejšie, sám som zvedavý."

V prvom zápase na turnaji čaká na Slovákov olympijský výber Ruska, ktorý bude patriť medzi ašpirantov na celkový triumf. "Zborná" sa bude chcieť, tak ako vždy, prezentovať skvelou ofenzívou, zatiaľ čo výbery Švajčiarska a Rakúska sú skôr známe taktickou disciplínou. Na aký štýl sa Chovan viac teší, nevedel odpovedať s istotou: "Ťažko povedať. Na medzinárodnom fóre sú už hráči v každom tíme technicky zruční. Ale Rusi sú na tom predsa len lepšie korčuliarsky i lepšie technicky vybavení. Ale oba zápasy budú náročné," poznamenal pre TASR druhý najproduktívnejší hráč Tipsport Ligy.

Zdieľajte:
Pridal: Matej Kubove
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články