Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Z Rewaya vraj bitkár nebude

Slovenský mladík Martin Réway opäť raz zožal potlesk na otvorenej scéne. Tentoraz však nielen pre svoje technické kúsky, ale najmä za pästiarsky súboj s o 20 rokov starším a o hlavu vyšším Rodrigom Lavinšom vo štvrtkovom víťaznom zápase na hokejovom Slovakia Cupe s Lotyšskom (5:3).
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Réwaya narazil v závere duelu za rozhodnutého stavu lotyšský obranca na mantinel, čo nenechalo 19-ročného útočníka chladným a pustil sa so skúseným Lavinšom do zápasníckeho súboja. Po pár chvatoch sa mu ho podarilo zložiť na ľad, čím si vyslúžil ovácie publika. "Rozhodne som sa sem neprišiel biť, ale situácia sa tak vyvinula. Som taký, aký som. Išli do mňa dvaja, tak som si to nenechal a bránil som sa," opisoval pästnú výmenu benjamínok v slovenskom tíme. "V živote som sa v zápase nepobil, možno iba keď som bol mladší. Teraz som sa nechal trochu uniesť. Súper ma vyzval v angličtine a ja som ten súboj nakoniec vyhral."

Talentovaný krídelník draftovaný Montrealom po bitke pri odchode na trestnú lavicu ešte zdvihol ruky nahor smerom k divákom, ktorí ho zato odmenili potleskom. "To gesto bolo spontánne. Druhýkrát by som to už asi neurobil. Som rád, že si ľudia zápas užili. Dôležité je, že sme vyhrali a ladíme formu pred majstrovstvami sveta. Dúfam, že zvíťazíme aj v sobotu nad Nórmi a opäť divákov potešíme," zaželal si Réway.

Postavou nevysoký hokejista sa začína stávať miláčikom tribún, hráčom, ktorý priťahuje divákov na štadión. Jeho výkon ocenil aj tréner národného tímu Vladimír Vůjtek. "Myslím si, že Martin nie je bitkárom a ani ním nebude. Bol však dosť tvrdo narazený, navyše tam prišiel ešte druhý lotyšský hráč. Pri svojej postave sa toho nezľakol a vybojoval kvalitný súboj. To k hokeju patrí," uviedol reprezentačný kouč na pozápasovej tlačovej konferencii. Zatiaľ ešte nechcel prezradiť, či si Réway zaistil miestenku na MS v Minsku. "Nebudem predbiehať, nomináciu oznámime až po sobotňajšom zápase s Nórskom. Všetci však dobre vieme, že je to kvalitný hokejista. Talent, ktorý vyniká úžasnou palicovou technikou, hokejovým myslením, priestorovým videním a prehľadom v hre. Samozrejme musí ešte dozrieť, ale adaptoval sa na mužský hokej veľmi rýchlo," pochválil Vůjtek nádejného mladíka, ktorý túto sezónu odohral v kanadskej juniorskej súťaži QMJHL v tíme Gatineau Olympiques.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia