Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Advent #5: Čínske Vianoce sa na tie popradské nechytajú, sú komerčné

BRATISLAVA - Adventný čas si môžete spríjemniť spoločne s nami a prečítať si aj sériu vianočných článkov, ktoré budeme pripravovať až do 24. decembra.
Zdroj: 21865
Zdieľajte:

Čínsky Kunlun Red Star sa v minulej sezóne stal účastníkom KHL a do jeho dresu zamieril napríklad i slovenský útočník Tomáš Marcinko, ktorý tak pred rokom prežil prvé čínske Vianoce.

Prečítajte si aj

VIDEO Exkluzívny unboxing nových hokejových kartičiek!

O tých sa rozhovoril pre sport24.pluska.sk: "Presne na 24.12. sme hrali dokonca zápas, tak to bolo trochu zvláštne. Našťastie sme hrali doma. So spoluhráčmi sme sa bavili, že príchod Vianoc v Číne nebol taký očividný, hoci tu sú vyzdobené nákupné centrá a vyhrávali koledy. Tu sú Vianoce skôr komerčnejší sviatok ako duchovný. Spolu s tímom sme mali po zápase vianočnú večer. Kedy sme nemali tento program, s priateľkou by sme si vymysleli večer podobný našim Vianociam," povedal o tamojších sviatkoch.

Oproti rodnému Popradu je to teda rozdiel. Zaspomínal si preto aj na detstvo: "Pamätám, že sme ich trávili s najbližšími buď doma, alebo sme boli v Poprade alebo Tatrách. Vždy bolo plno snehu a pravá zima, teda tak, ako to má byť," pokračoval.

Prečítajte si aj

Advent #4: Najdobročinnejší hokejista

Na najkrajšie sviatky roku sa vždy veľmi teší: "Som skôr vianočný typ a mám rád tú celú atmosféru okolo Vianoc, čiže tradície zvyky, proste všetko, čo k tomu patrí," prezradil: "Vianoce sú pre mňa významné, pretože mám možnosť byť s rodinou, čo je pre mňa najviac," dodal Tomáš Marcinko.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: sport24.pluska.sk

Diskusia

Podobné články