Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Mikuš mení dres v rámci Česka, z Brna ide do ďalšieho známeho tímu

PRAHA - Slovenský hokejový obranca Juraj Mikuš zamieril z českého extraligového tímu Kometa Brno na hosťovanie do 30. apríla 2020 do Dynama Pardubice.
Zdroj: 22572
Zdieľajte:

Dvadsaťdeväťročný bek odohral v prebiehajúcej sezóne za Brno 17 duelov, v ktorých strelil jeden gól a pridal štyri asistencie. "Príchod Juraja Mikuša je pre nás veľké plus. Náš tím potrebuje posilniť a Juraj je osvedčený hráč," povedal pre oficiálnu internetovú stránku pardubického klubu tréner Břetislav Kopřiva.

Prečítajte si aj

Slovenská 17-ka sa predstaví na Turnaji štyroch krajín v Plymouthe, legionárom iba Lašák

Mikuš už s tímom trénoval a premiéra ho čaká vo štvrtok v Třinci. "Prvé dojmy sú dobré, som rád, že hneď vo štvrtok hráme v Třinci, nemôžem sa dočkať. V Brne mi to nevyšlo podľa mojich predstáv, teraz už pozerám na novú pardubickú výzvu," vyjadril sa Mikuš.

Mikuš prišiel do Brna pred sezónou z pražskej Sparty, v ktorej strávil štyri sezóny. Predtým pôsobil v KHL v drese HC Lev Praha, v drese Toronta Marlies si vyskúšal zámorskú AHL, kariéru odštartoval v Trenčíne. V slovenskej reprezentácii sa predstavil na troch MS i ZOH 2018 v Pjongčangu.

Prečítajte si aj

Roztrasení Košičania odmietli prvé miesto, vydarený obrat Popradu

V Dyname nahradil Mareka Trončinského, ktorý mužstvo opustil. "V túto chvíľu rieši ponuky z iných klubov. Ďakujeme mu za jeho služby, pomohol nám zachrániť extraligu a vlani sme aj vďaka jeho produktivite dosiahli šieste miesto," povedal predseda predstavenstva a generálny manažér klubu Dušan Salfický.

Zdieľajte:
Pridal: Matej Kubove
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články