Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Prehratý zápas, bitka a ocenenie, ktoré nič nerieši

POPRAD - Tretia konfrontácia medzi Popradom a Žilinou sa odohrala v aréne pod Tatrami. Papierové prognózy do bodky splnili domáci a bez výrazných problémov ešte viac pritlačili "Vlkov" na dno tabuľky.
Zdroj: 30167
Zdieľajte:

Žilina vo štvrtok odohrala doma predohrávku s Novými Zámkami a mužstvo z pozície šéfa lavičky viedol staronový Peter Mikula. Jeho obnovený debut slávil úspech v podobe zisku dvoch bodov. Hráči zrejme mali v hlavách toto víťazstvo aj v Poprade, keďže v 4.minúte už prehrávali 0:2. K zlepšeniu ich neposunul ani okamžitý oddychový čas. "Začali sme veľmi zle a nestalo sa to prvý raz. Hneď v úvode sme dostali dva rýchle góly a niečo také sa ťažko doháňa. Zvlášť proti takému súperovi, ako je momentálne Poprad, ktorý hrá v dobrej forme. Ani nebolo vidieť, že v Nitre inkasovali sedem gólov. Proti nám si to vynahradili," smutne poukázal na realitu útočník posledného tímu tabuľky Juraj Milý.

Prečítajte si aj

Vrece s úmrtiami hráčov sa roztrhlo: Tentokrát zomrel hokejista Prešova!

Prešovský odchovanec trikrát sedel na trestnej lavici, z toho dvakrát za prehrešky striedačky. Avšak každý kontakt s pukom si užíval a prezentoval sa svojou typickou dravosťou i umom pre založenie akcie. Už za rozhodnutého stavu 5:0 ideálne čakal medzi kruhmi na strelu, ktorú napokon usmernil za chrbát popradského brankára, čím mu zmazal čisté konto. "Prišiel neskoro. Nehovorím, že žiadny gól nie je zbytočný, ale v konečnom dôsledku k ničomu neviedol. Nepadol pekným spôsobom, ale za posledné dva roky som špecialistom na takéto góly. Nepomohol, ale som rád aj zaňho," vďačne zhodnotil Milý, ktorý vsietil štvrtý gól vo farbách Žiliny, od prestupu z Detvy a zároveň pridal: "Neskutočne potrebujeme body. Na Poprad sme sa pripravovali poctivo, ale, bohužiaľ, ideme ďalej a šancu na nápravu máme doma v utorok proti majstrovi z Bystrice," doplnil.

Prečítajte si aj

Chicago znova trejdovalo s Arizonou, Blackhawks pustilo Schmaltza, získalo však viac

"Vlci" sú tak stále pribití na poslednej priečke a pomaly sa im vzďaľujú aj maďarskí protivníci. Napríklad Miškovec v nedeľu dokonale šokoval verejnosť, keď hladko pokoril na domácom ľade Zvolen 4:0. "Musíme zlepšiť začiatky zápasov a nedovoliť súperom, aby nám hneď gólovo odskočili. Keď vám niekto strelí v rýchlom slede tri - štyri góly za sebou, v našej lige je to obrovský problém dohnať, pretože sú to vyspelí a skúsení hráči, ktorí si to vedia postrážiť," pokračoval Milý, ktorému sa po zápase ušlo aj individuálne ocenenie, no to akosi neriešil. "To je len slabou náplasťou a ani to nijako nevnímam."

Len pred doplnenie informácie, tesne pred koncom zápasu sa do seba pred žilinskou bránkou pustili Radoslav Macík a Jiří Kučný. Domáci hráč hosťujúceho zdolal, ba dokonca ho vyzliekol z výstroja.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk/Ivan Harčár

Diskusia

Podobné články