Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Laine kopíroval Gáboríka: Tatar znova s ďalším gólom

NEW YORK - Slovenský hokejista Tomáš Tatar zaznamenal v noci na nedeľu svoj desiaty gól v prebiehajúcej sezóne NHL, jeho Montreal však prehral doma s Bostonom 2:3.
Zdroj: 30156
Zdieľajte:

Hostia viedli po prvej tretine dvojgólovým rozdielom, Tatar ale v 51. minúte v presilovej hre vyrovnal na 2:2. Po prihrávke Andrewa Shawa spoza bránky sa presadil pohotovou strelou z prvej, bol to už jeho 19. bod (10+9) v tomto ročníku. O triumfe Bostonu napokon necelé tri minúty pred koncom rozhodol rovnako v početnej výhode John Moore.

Tatar odohral celkovo 14:15 min a vystrelil spolu päťkrát. V bránke Bostonu dostal tentoraz pred Jaroslavom Halákom prednosť Tuukka Rask a pri výhre si pripísal 31 úspešných zákrokov. Montreal prehral už štvrtý duel za sebou.

Hviezdou noci bol iba 20-ročný fínsky útočník Patrik Laine, ktorý sa pod triumf Winnipegu na ľade St. Louis 8:4 podpísal piatimi gólmi. Naposledy sa podobný "kúsok" v NHL podaril Johanovi Franzenovi vo februári 2011. Laine je tretím hráčom histórie, ktorý dosiahol päť gólov v jednom zápase pred dovŕšením 21 rokov - Wayne Gretzky to pred ním dokázal dvakrát a Don Murdoch raz.

Andreas Johnsson zaznamenal už v prvej tretine hetrik a Toronto bez slovenského obrancu Martina Marinčina vyhralo nad Philadelphiou hladko 6:0. Tri góly si pripísal aj Jake Guentzel, Pittsburgh tak nasmeroval k triumfu nad Columbusom 4:2.

Prečítajte si aj

Fehérváry skóroval, jeho tím však prehral

NHL - výsledky:

NY Rangers - Washington 3:5

Detroit - Buffalo 2:3 pp a sn

Florida - Chicago 4:5 pp

Montreal - Boston 2:3 /Tatar za domácich 1+0/

NY Islanders - Carolina 4:1

Pittsburgh - Columbus 4:2

St. Louis - Winnipeg 4:8

Toronto - Philadelphia 6:0

Colorado - Dallas 3:2

Los Angeles - Vancouver 2:4

Vegas - San Jose 6:0

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články