Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

VIDEO Vianoční hokejisti: Známi oslávenci narodení na Štedrý deň

BRATISLAVA - Ľudia sa rodia každú chvíľu, výnimkou nie je čas Vianoc a ani hokejisti. My sme sa pozreli na tri známe mená, ktoré sa narodili 24.12., teda presne na Štedrý deň.
Zdroj: 15240
Zdieľajte:

Matt Calvert

Určite najznámejším z trojice je v súčastnosti hráč Colorada Avalanche Matt Calvert. Dnes 29-ročný rodák z kanadského mesta Branbon spojil až do konca minulej sezóny celú svoju kariéru hráča NHL s Columbusom Blue Jackets, kde odohral 432 duelov (72+77). Od začiatku aktuálneho ročníka už patrí spomínanému Coloradu. Calvert nie je rodeným zakončovateľom, no má dobrú strelu. Je prirodzeným lídrom v každom tíme, kde pôsobí a zdobí ho výborné korčuľovanie.

Justin Shugg

27-ročný krídelník nepatrí medzi veľmi známych hráčov. Bol draftovaný Carolinou Hurricanes, ale do jej zostavy sa zmestil iba trikrát a tak veľa času strávil na farme v Charlotte. Pred sezónou 2016/17 sa pobral do Európy. Najskôr sa stal posilou Dinama Riga v KHL, kde však nežiaril, a tak sa rozhodol pre nemecký celok Augsburgher Panther. V jeho drese dohral ročník s bilanciou takmer jedného bodu na stretnutie. Minulú sezónu strávil v Kolíne Haie (16+21) a v aktuálnej pôsobí v drese tímu EHC Mníchov.

Nick Johnson

V roku 2004 si dnes 33-ročného pravého krídelníka v treťom kole draftu NHL zobrali „tučniaci“ z Pittsburghu, avšak Johnson do najlepšej ligy sveta nakukol až v sezóne 2009/10. Za dve sezóny v spomínanej organizácii odohral iba desať NHL-kových stretnutí. V ďalšom ročníku patril k pevným členom Minnesoty Wild, lenže aj odtiaľ sa rýchlo sťahoval. Vyskúšal si ešte krátke snahy vo Phoenixe Coyotes aj Bostone Bruins. Na „starom kontinente“ strávil tri sezóny. Švédsko bola dobrá voľba, pretože v premiérovom ročníku vyhral s Växjöm titul a o rok neskôr sa stal kráľom strelcov celej SHL v drese Brynäs IF. Dal 22 gólov, z toho štrnásť v presilových hrách. Po skončení sezóny 2016/17 sa už do hokejového diania nevrátil a v pomerne mladom veku ukončil kariéru.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: eliteprospects.com

Diskusia

Podobné články