Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Tréner "dvadsiatky" Bokroš: Ťažké zápasy nás posúvajú dopredu, debutant Hvizdoš je vďačný za šancu

Nitra - Hokejisti Nitry zvíťazili v zápase 24. kola najvyššej slovenskej súťaže nad tímom HK Orange 20 jednoznačne 8:0. Úvodná tretina napriek niekoľkým solídnym šanciam skončila bez gólov.
Zdroj: 30130
Zdieľajte:

Najväčšiu šancu na skórovanie mal na domácej strane Slovák, ale bekhendom netrafil odkrytú bránu Sklenára. Na strane hostí mohol otvoriť skóre Kollár, no Lawsona neprekonal.

Druhá tretina začala pre domáceho favorita skvele, keď uplynulo iba dvadsaťjeden sekúnd a skóroval Slovák. O štyri minúty neskôr domáci zvýšili vedenie na rozdiel dvoch gólov, keď sa presadil Alexander Hvizdoš, ktorý po zápase neskrýval nadšenie. Je to fantastický pocit streliť prvý gól medzi seniormi hneď v prvom zápase. Nebol to určite na začiatku jednoduchý zápas. Myslím si však, že takým zlomovým momentom bol úvodný gól, dodalo nám to väčšiu pohodu na hokejky a po zvyšok zápasu sme hostí do nejakej väčšej šance nepustili. Pre mňa bol tento zápas predovšetkým o nazbieraní skúseností do ďalších sezón. Zo zápasu si musím odniesť všetky pozitíva a tvrdo na sebe ďalej makať,“ povedal pre hokejovysvet.sk.

Prečítajte si aj

V Žiline končí po trénerovi aj český obranca

Hvizdoš vyzdvihol aj kvalitnú prácu trénerov pri mladej hokejovej reprezentácii. Toto mužstvo je veľmi nepríjemné. Majú úžasný systém a trénerov, ktorí vedia do celkovej hry zapojiť prvky, ktoré vidia v iných tímoch tu na Slovensku alebo v zahraničí," pokračoval rodák z Handlovej.

Mladý útočník sa dozvedel o nominácii na zápas na obed a premiérového štartu v Tipsport lige sa nevedel dočkať. „Tréneri mi okolo dvanástej oznámili, že dnes nastúpim. Bolo to najskôr prekvapenie, ale potom nervozita postupne opadla. Som veľmi vďačný za príležitosť, ktorú som dostal a že to nakoniec takto dobre dopadlo,“ zakončil šťastný Hvizdoš.

Prečítajte si aj

Pro-Hokej vyhovel námietke Nitry, Poprad príde v tabuľke o body

Slovenská reprezentácia do dvadsať rokov, ktorá sa pripravuje na svetový šampionát v Kanade, podala dobrý výkon iba prvú tretinu. Tréner hostí Ernest Bokroš však zo zvyškom zápasu nemohol byť spokojný. „Pre nás to bol nesmierne náročný zápas. V defenzíve sme zvládli len prvú tretinu, kde hráči plnili to, čo sme si povedali. V prvej tretine sme boli dôrazní a rýchlostne sme na súpera stačili. Žiaľ, do druhej tretiny sme už tak nenastúpili. Súper mal viac času na kombinácie a to využil. Góly, ktoré sme dostali, posunuli Nitru do väčšej ľahkosti," povedal Bokroš.

Mladíci sa po zápase v Nitre presúvajú pod Tatry, kde si zmerajú sily s Popradom. Tréner Bokroš pred súbojom s Podtatrancami nehovorí až tak o motivovaní hráčov, ale o možnosti vidieť ich v takýchto ťažkých situáciach. „My sa nemáme čo motivovať. Toto je pre nás ďalší test, kde uvidíme chlapcov ako sa vedia pripraviť či už po hernej alebo mentálnej stránke. Takéto dvojzápasy náš tím čakajú aj na majstrovstvách sveta a toto je ideálna príležitosť vidieť chalanov ako zareagujú na túto situáciu. Pomaly však musíme už začať rozmýšľať aj nad tým, s kým môžeme počítať do záverečnej prípravy. Musíme si úprimne povedať, že veľa hráčov z ročníka 1999 pôsobí v zahraničí a oni budú tvoriť kostru tohto mužstva na šampionáte, " pokračoval Bokroš.

Prečítajte si aj

VIDEO Nitra rozviazala zmluvu s kanadským útočníkom

Ernest Bokroš si nerobí veľkú hlavu z toho, že získali v Tipsport lige iba jeden bod. „Momentálne tieto štatistiky sú pre nás nepodstatné. Treba sa v prvom rade pozrieť na to, akých hráčov máme na Slovensku a potom môžeme dávať von počet vyhratých a prehraných zápasov. Pre nás je toto stále príprava a hodnotiť nás môžu až po majstrovstvách. Samozrejme chceme vyhrávať, ale tieto tímy v lige sú nad naše sily. Na druhej strane, takéto ťažké zápasy nás posúvajú dopredu a verím, že sa to prejaví na majstrovstvách sveta," zakončil tréner "dvadsiatky".

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk

Diskusia

Podobné články