Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Dve veľké posily pre popredný český klub: Skúsenosti z NHL aj Slovana konkurenciou pre kvarteto Slovákov!

HRADEC KRÁLOVÉ - Český tím HK Mountfield Hradec Králové získal dvoch nesmierne skúsených útočníkov.
Zdroj: 25972
Zdieľajte:

Do mužstva sa vracia Čech Radek Smoleňák, ktorý v tomto celku aktuálnu sezónu začal. Odohral päť duelov s bilanciou 0+3 a vybral sa na mesačnú skúšku do švajčiarskeho tímu SC Rapperswil, ale tam neuspel. Zaknihoval iba dva body (1+1), takže sa vracia naspäť.

Prečítajte si aj

Šerbatov v LNAH dlho nevydržal: Prekvapivo sa presúva do Lotyšska, no KHL hrať nebude!

Smoleňák má na konte aj sedem štartov v NHL za Tampu Bay a Chicago, v zámorí hral tiež dva roky juniorskú OHL za Kingston a v nižších ECHL za Johnstown a Mississippi a AHL za Springfield, Norfolk a Abbotsford. V ročníku 2016/17 a 2017/18 hrával aj za HC Slovan Bratislava.

Druhou posilou je kanadský 25-ročný krídelník Lucas Lessio. Rodák z mesta Maple nastúpil počas kariéry za Phoenix Coyotes a Montreal Canadiens na 41 duelov NHL (3+4). V roku 2016 sa vydal do Európy.

Prečítajte si aj

Vedenie NHL sa dohodlo na vyrovnaní s hráčmi, ktorí na ligu podali žalobu

Postupne nastupoval za Medveščak Záhreb, Örebro HK, Dinamo Riga, Kunlun Red Star a IFK Helsinki, kde v tejto sezóne odohral šestnásť duelov (6+5). V Hradci Králové podpísal kontrakt do konca aktuálneho ročníka 2018/19.

Obaja noví hráči sú veľkou konkurenciou aj pre kvarteto slovenských útočníkov pôsobiach v Hradci. Sú to Juraj Bezúch, Roman Kukumberg, Lukáš Cingel a Matej Paulovič. V tíme pôsobia aj obrancovia Mislav Rosandič a Dominik Graňák, ktorý sa stal pred pár dňami novým kapitánom.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: eliteprospects.com

Diskusia

Podobné články