Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

V Krefelde potešili najmä brankári, Ramsay: Som celkom spokojný

KREFELD - Slovenskí hokejisti sa rozlúčili s Nemeckým pohárom 2018 tretím miestom, no nechýbalo veľa a mohli skončiť vyššie. Veľmi dobre sa na turnaji predviedli obaja brankári Jaroslav Janus a Andrej Košarišťan a obstála aj obrana, lepšie umiestnenie ich však stáli slabšia koncovka, množstvo vylúčení a výkonnostné výpadky, ktoré boli najciteľnejšie vo všetkých troch dueloch v druhých tretinách.
Zdroj: 30047
Zdieľajte:

Po dvoch veľmi tesných prehrách so Švajčiarskom (2:3) a Ruskom (1:2) zakončili zverenci trénera Craiga Ramsayho turnaj triumfom nad usporiadateľskou krajinou (2:0). Kanadský kouč by si pred turnajom želal lepšie výsledky, no po ňom povedal, že z výkonu nie je sklamaný. "Chceli sme vyhrať každý zápas, čo sa síce nepodarilo, no na druhej strane sme videli zopár nových chalanov a tím sa od zápasu k zápasu zlepšoval. Hráči sa začali približovať k tomu, čo sme chceli dosiahnuť. Takže som celkom spokojný. Chceli sme dať viac gólov a vyhrávať zápasy, ale je to proces učenia," povedal.

Prečítajte si aj

Krištof dostal v Kärpäte konkurenciu, prišiel dlhoročný reprezentant a dvojnásobný vítaz KHL

Slováci viedli nad Švajčiarskom i Ruskom 1:0, no nakoniec prehrali tesne o gól. Obaja súperi rozhodli až v treťom dejstve, no obrat odštartovali práve v tom druhom. Aj Nemci mohli strhnúť duel na svoju stranu, keď mali v závere druhej tretiny za stavu 0:0 niekoľko veľmi dobrých šancí. Tréner Ramsay upozorňoval na to, že výkon musí byť stabilný počas celých 60 minút už po prvom zápase, no herné výpadky sa jeho zverencom nevyhli ani v tých ďalších. "Neviem, či nám tá druhá tretina nerobí dobre, ale ani proti Švajčiarom a Rusom nám to v nej nešlo. Sme radi, že proti Nemcom sme tam nedostali gól, brankár Košarišťan fantasticky zachytal a nakoniec sme vyhrali," povedal pre TASR Peter Čerešňák.

Práve 25-ročný obranca patril medzi hráčov, ktorých po turnaji Ramsay chválil najviac. "Mal veľmi dobrú olympiádu, chýbal na MS, no vrátil sa vo veľmi dobrom svetle a bol pre nás veľmi dôležitý. V defenzíve podal dobrý výborný aj Malec, Gernát a Mikuš boli silní v zápase s Nemeckom. Celkovo bola naša obrana dobrá a, samozrejme, musím pochváliť oboch brankárov. Taktiež sa mi páčilo, že sme dobre pracovali hokejkami. Zbierali sme puky, nezbavovali sme sa ich a snažili sme sa tvoriť," zdôraznil tréner, ktorému sa pozdávali aj mladí hráči ako Matúš Sukeľ či Róbert Lantoši.

Prečítajte si aj

Košarišťan si osladil debut čistým kontom: Čerešnička na torte

Problém bolo nepremieňanie šancí, Slováci dali z 87 striel na bránku len päť gólov a nedarilo sa im ani v presilovkách. Premenili len jednu a v tejto štatistike boli na chvoste turnaja. Dôvodom bolo aj to, že tréneri na tieto herné situácie neurčili špeciálne formácie, ale striedali sa pri nich všetky štyri päťky. "Môžete mať dobrú presilovku, mať dvanásť striel na bránku a nedať gól a môžete odohrať zlú presilovku, mať jednu strelu a skórovať. Takže ja to posudzujem podľa počtu striel, ako silní sme boli na puku a či sme splnili to, čo sme si povedali. V prvom zápase to bolo zlé, proti Rusom sme odohrali dobré presilovky a proti Nemcom sme mali dlhú 5 na 3, no prestali sme robiť, čo sme mali," povedal Ramsay.

Celkovo však u trénera aj medzi hráčmi panovalo skôr kladné hodnotenie turnaja. "Bola to prvá turnajová skúška a myslím si, že sme nehrali až tak hrozne. Výsledkovo to mohlo byť lepšie, no máme na čom stavať," povedal Čerešňák. "Aj prvé dva zápasy sme odohrali dobre, ale chýbalo nám trošku šťastia. Proti Nemecku sme už dali góly, upokojili sme sa, na konci sme dobre bránili a výborne nám zachytal brankár. Takticky sme to zvládli, dodržiavali sme pokyny trénera a na ľade robili to, čo od nás vyžaduje a som vďačný za to, že sme vyhrali nad silným Nemeckom," dodal s dvomi gólmi najlepší strelec Slovenska Marcel Haščák.

Zdieľajte:
Pridal: Matej Kubove
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články