Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Doma asi na neho zabudli, ale jemu to nevadí

MICHALOVCE - Dukla opäť súpera sfúkla. Pred ôsmimi dňami si pochutnala na Martine, ktorého vyprevadila prehrou 5:1, o týždeň na to Skalica pocítila dominanciu úradujúceho majstra a musela skloniť hlavu po porážke 6:2. Ruku k dielu priložil aj nevysoký útočník Mário Róth.
Zdroj: 30054
Zdieľajte:

Na Michalovciach nebolo badateľné, žeby nastúpili do ligového kolotoča po týždňovej pauze...

"V podstate sme mali tomu podriadenú prípravu v priebehu prestávky. Celý týždeň sme fungovali v rytme, ako keby sa hrala súťaž v kuse a tréneri nám dali poriadne do tela. Osvedčilo sa to, sme radi, že sa nám to nevypomstilo a hrali sme vo vysokom tempe celý duel."

Prečítajte si aj

Kladno by mohlo po Jágrovi získať ďalšiu obrovskú osobnosť z NHL

Začiatok však patril Skalici. Súhlasíte?

"To je pravda. Hostia na nás vybehli a veľká vďaka patrí brankárovi Trenčanovi, ktorý nás držal nad vodou. Bolo dôležité, že sme z toho prvého tlaku nedostali góly, lebo by sme opäť museli doháňať náskok protivníka, ako napríklad proti Humennému. So Skalicou by to bolo veľmi náročné a možno by sa nám nepodarilo zopakovať takýto kúsok."

V konečnom dôsledku sme sledovali odlišných Záhorákov, v porovnaní s minulým ročníkom. Tam ste s nimi hrali prv v Trnave, a potom v play-out za Detvu. Bolo to tak?

"Ako som povedal, ustáli sme ich výbeh v prvej tretine. Svoje šance sme pretavili na góly a keď už bol náskok o dva - tri góly, doľahlo na nás upokojenie."

Prečítajte si aj

Poprad prišiel o svojho zahraničného brankára, ktorý nabral smer Rakúsko

Posledný októbrový deň máte zrejme ešte aj teraz v pamäti. V prestížnom zemplínskom derby ste s humenským nováčikom už v 22.minúte prehrávali 1:5...Napokon ste brali dva body, keď ste triumfovali 7:6 po predĺžení. Tréner Chudý aj napriek tomuto faktu bol veľmi nahnevaný. Padla debata aj túto tému?

"Rozprávali sme sa o tom bezprostredne po stretnutí a ešte aj na druhý deň. Nesmie sa stať takému mužstvu ako sme my, aby sme laxne naskočili do duelu. Potrebujeme každý bod, aby sme si vypracovali pohodlný náskok pred Martinom, ktorý nám dýcha na chrbát."

Ste spokojný s časovou porciou na ľade?

"Samozrejme. Je to pre mňa pozitívna zmena v porovnaní s Bystricou, alebo Detvou. Teší má prístup trénerov a som im za poskytnutý priestor veľmi vďačný."

Na druhej strane mrzí, že ste si po roku nezahrali v CHL?

"Trochu áno, keďže už viem, čo takéto zápasy so sebou prinášajú. Pozerám sa ale na to aj z iného hľadiska, preto sa teraz teším, že som súčasťou Dukly. V tichosti však verím, že si ešte niekedy zahrám v Lige majstrov."

V prípade mnohonásobných absencií pod Urpínom, budete ako prvý volaný domov?

"Neviem, pretože nie som v kontakte so žiadnou kompetentnou osobou z Banskej Bystrice. Na všetko treba čas, preto si aj ja počkám, či ma budú neskôr potrebovať."

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk/Ivan Harčár

Diskusia

Podobné články