Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Winter Classic hostí Banská Bystrica, fanúšikovia uvidia Zápas legiend aj derby „baranov“ so Zvolenom

BANSKÁ BYSTRICA – Historický prvý slovenský Winter Classic bude cez víkend 2. a 3. februára 2019 hostiť Banská Bystrica, ktorá v sobotu o 16:00 uvidí Súboj legiend a v nedeľu o 14:00 zas derby HC ´05 iClinic Banská Bystrica a HKM Zvolen.
Zdroj: 30013
Zdieľajte:

Všetky dôležité informácie odzneli na tlačovej konferencii priamo na Štiavničkách na futbalovom štadióne v meste pod Urpínom, na ktorej sa zúčastnili Richard Linter, Marián Hossa, Ľubomír Višňovský, Tomáš Surový, Michal Chovan, primátor BB Ján Nosko, GM Tipsport Slovensko Martin Tabak. Cena vstupeniek bude 18 eur, kapacita štadióna 7 500 miest. Lístky idú do predaja zajtra. Viac Richard Lintner: „Vďaka partnerom sme ich dostali pod 20 eur. Predávať sa budú od zajtra (7.11.) 10:00. Pripravili sme aj VIP vstupy, takže ľudia, ktorí majú radi nadštandard sa k takýmto vstupenkám dostanú. Snažili sme sa postaviť štadión tak, aby tí ľudia, ktorí prídu, mali dobrý výhľad. Určite nebude ľadová plocha postavená v strede, pretože niektorí ľudia by videli iba mravce. Stavať budeme 60 metrovú tribúnu, takže z každého jedného miesta, ktoré sa predá, budú mať fanúšikovia komfortný výhľad,“ prezrádzal Lintner.

Prečítajte si aj

Detva sa lepšie naladiť na repre prestávku ani nemohla, Petrík verí v posun tabuľkou

„Projekt sme chystali tri roky a dnes sme pripravení organizovať. Máme silu skúseností po All-stars zápasoch. Banskú Bystricu sme vybrali po veľmi náročnom procese analýzy viacerých stránok. Tento štadión spĺňa všetky parametre, aby sme štadión mohli dostavať do ideálnej formy,“ povedal Richard Lintner.

Marián Hossa si to na vlastnej koži vyskúšal v NHL v drese Chicaga Blackhawks: „Za kariéru som mal to šťastie absolvovať ich niekoľko. Najprv v Detroite a potom ďalšie tri za Chicago. Je to perfektná skúsenosť a pre Slovensko vynikajúca myšlienka. Ako malé deti, keď sme hrávali pod holým nebom, tak sa nám to splnilo v Amerike. Teraz sa to splní chalanom na Slovensku. Teším sa, že to tu bude a že sa to tu vybudovalo. Hlavne, aby to potešilo fanúšikov a obe mužstva, ktoré pritiahnu veľa ľudí,“ povedal Marián Hossa. Legendy budú okrem hokeja súťažiť aj v zručnostiach: „Tento štadión nám ponúka veľké možnosti. Som si istý, že vás prekvapíme originalitou zápolení,“ doplnil Lintner.

Veľké veci sú budú diať hneď na úvod podujatia: „Všetci sme boli veľmi súťaživí a vždy sme sa doberali a stavovali, že kto vyhrá. Teraz to bude tak isto a aj keď to bude exhibícia, tak budú podpichovačky a stávky. Ešte neviem, kto bude hrať za aký tím, ale každý k tomu pristúpi stopercentne. Teším sa teda na Zápas legiend aj na individuálne súťaže,“ nechal sa počuť Ľubomír Višňovský.

„Som veľmi rád, že práve Banská Bystrica bude organizovať toto podujatie. Je to dobrý výber, ľudia tu žijú športom. Zo strany mesta Banská Bystrica urobíme všetko pre to, aby toto podujatie bolo úspešné,“ vyjadril sa primátor Banskej Bystrice Ján Nosko.

„Ja som veľmi rád, že náš klub sa môže zúčastniť tohto projektu. Hráme derby so Zvolenom, ktoré bude vypäté. Verím, že fanúšikovia prídu v plnom počte a toto derby priláka oveľa viac ľudí, ako zvyčajne. Má tu byť veľa miest a dúfam, že prídu aj ľudia, ktorí bežne nechodia,“ dúfa kapitán „baranov“ Tomáš Surový.

Prečítajte si aj

V kádri na Nemecký pohár tri zmeny: Traja hráči dostali padáka!

Jeho náprotivok Michal Chovan je rád za aktuálnu formu: „Nášmu tímu sa darí. Ja verím, že urobíme všetko preto, aby sa nám darilo minimálne do tohto zápasu a aby sme v ňom potešili všetkých ľudí.“

Tipsport liga sa na túto akciu pripravovala mnoho mesiacov aj za pomoci partnerov Tipsport či Kaufland: „Sme radi, že sa to podarilo a naša spoločnosť môže túto akciu podporiť. Verím, že zo strany fanúšikov bude záujem,“ povedala hovorkyňa Kaufland. Ďalej GM Tipsport Marián Tabak: „My sme radi, že môžeme byť pri tomto historickom momente. Som rád, že sme sa stali jeho súčasťou. Usporiadateľom držím palce, určite nebudú mať problémy. Verím, aby vyšlo aj počasie.“

„Rozpočet na tento víkendový projekt je na úrovni polovičného ročného rozpočtu klubu. Je to nákladná akcia, ale stojí za to. Museli sme si prejsť trojročnú cestu, aby sme nazbierali skúsenosti a zistili, že rok 2019 bude ten, kedy chceme a môžeme do tohto projektu ísť,“ vyjadril sa k financiám Richard Lintner.

„Na nedeľný zápas budú mať permanentkári zo Zvolena aj z Banskej Bystrice zľavu 50%. Tá však bude možná na uplatnenie iba do konca tohto mesiaca. Majú teda tri týždne, aby cez predajné miesta využili toto právo,“ pokračoval Lintner.

Pripravený je aj sprievodný program: „Dá sa spomenúť sústredenie legiend, ktoré v tomto regióne chystáme vo Zvolene aj v Banskej Bystrice. Navštívime školy, budeme trénovať v nejakom formáte v kluboch a navštívime aj nemocnice a ostatné pamiatky. V Bratislave budeme otvárať ľadovú plochu, ale keby som chcel prezradiť všetko, tak by som rozprával dlho,“ vyjadril sa Richard Lintner.

„Akcia je na podporu propagácie. Verím, že kluby vnímajú túto aktivitu ako obrovskú propagáciu a dar, že sa môžu zúčastniť. Tá komunikácia s klubmi bola veľmi dobrá. Keby k nej nepristúpili ústretovo, tak by zorganizovaná byť nemohla.“

„Ďalej sem prídu Bondra, Handzuš, Lašák, Šatan, Zedník. Zostava bude exkluzívna. V rámci prípravu hráčov sme sa snažili prihliadať na fyzickú kondíciu legiend, ale chalani sú dobre pripravení. Verím, že tempo súboja legiend bude tak vysoké, že fanúšikovia budú milo prekvapení,“

A čo keby pršalo? „V tom prípade budeme schopní posunúť štart zápasov, eventuálne aj jeden deň, čo je bežná prax. Neočakávam, že bude tak teplo, že by mohlo pršať, ale sme na to pripravení,“ prezradil Lintner.

„Môžem prezradiť, že sme si prešli niekoľko iných miest a favoritom číslo jeden bolo iné miesto, ale vyhodnotili sme to takto,“ pokračoval Lintner. Podľa našich informácií sa malo hrať pôvodne v Nitre.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk/Matej Kubove

Diskusia

Podobné články