Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Nestíham, letím do Kanady, kričal do éteru rozbehnutý Hanlon

BANSKÁ BYSTRICA - HC ´05 iClinic Banská Bystrica v piatok prekvapivo prehral na ľade Detvy, v nedeľu ale toto zaváhanie odčinil proti DVTK Jegesmedvék Miškolc.
Zdroj: 29199
Zdieľajte:

"Dobrý večer pán tréner, môžete ísť so mnou na tlačovú konferenciu?" Odznela po stretnutí otázka na Glena Hanlona, ktorý akurát vybehol zo svojej trénerskej miestnosti s taškou v rukách a bundou na pleci: "Nestíham, letím do Kanady. Na tlačovku pôjde môj asistent," stihol v rýchlosti odvetiť a už ho nebolo.

Prečítajte si aj

Majster SR z rokov 2015 a 2016 odišiel do dôchodku

Jeho "ľadové medvede" odohrali pod Urpínom veľmi dobrý zápas, no na veľkého favorita nestačili. Sýkora a Higgs poslali "baranov" do vedenia v prvej tretine, v druhej Rasmus Kulmala znížil, no tri body domácich poistil Michal Kabáč: "Banská Bystrica je jeden z najlepších tímov v lige, aj teraz ukázala dobrú hru. My nie sme spokojní s výsledkom, no k bodom sme mali veľmi blízko. Bolo cítiť, že sa zlepšujeme, teraz budeme mať v prestávke viac času na tréningy a dúfam, že pôjdeme v tabuľke hore," zvládol v angličtine tlačovku Hunor Strenk, asistent Glena Hanlona.

Pozitívne sa snažili ostať naladení aj samotní hokejisti: "Nebol to pre nás zlý zápas, ale Banská Bystrica mala väčšiu vôľu. Som však šťastný, ako sme zareagovali na stav 0:2, stále sme bojovali, nevzdávali sme sa," vyjadril sa Kulmala: "Väčšina našich zápasov je podobných tomuto. Nechýba veľa, ale niečo predsa a týmto štýlom nám ušlo niekoľko stretnutí," doplnil.

Prečítajte si aj

Liptáci skrotili žilinských vlkov: Idú nahor až zo samého dna

Oporou v bráne bol znova Ádám Vay, ktorý síce inkasoval trikrát, no znova ukázal svoje nesporné kvality: "Bol to naozaj veľmi náročný zápas, súper hral dobre, ťažko sa nám presadzovalo. Hrali rýchlo, vedeli čo chceli hrať, ako na nás hrať a to aj robili. Mali veľa striel, ja veľa zákrokov, okolo mojej brány sa vkuse niečo dialo. Nemôžeme byť smutní len preto, že sme prehrali, pretože sme spravili všetko, čo sa dalo," hodnotil 24-ročný rodák z Budapešti.

DVTK vyhral dve stretnutia po sebe, navyše poriadne potrápil majstra, takže trojzápasový týždeň musia a aj hodnotia v Miškolci pozitívne: "Celkovo to bol veľmi dobrý týždeň. Dvakrát sme vyhrali, potrápili sme majstra, čiže musíme byť šťastní a spokojní," uvedomuje si Kulmala: "Snažíme sa ostať pozitívne naladení a sústrediť sa na ďalšie zápasy. Sezóna ani zďaleka neskončila," dodal Vay.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk/Matej Kubove

Diskusia

Podobné články