Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Martin Kriška: Rozsypali sme sa ako domček z karát

NITRA – V predohrávke 29. kola zdolali hráči domácej Nitry Liptákov po dvoch vyrovnaných tretinách prekvapivo 5:0. Čisté konto si po presvedčivom výkone pripísal brankár Šimboch a Nitra si tak vybojovala 3 body.
Zdroj: 29976
Zdieľajte:

Úvod zápasu bol už od prvých minút mimoriadne vyrovnaný a sprevádzali ho gólové šance na oboch stranách. Prvá z nich prišla už v 8. minúte z hokejky Lištiaka. Ani jeden z brankárov však nebol počas prvých dvoch tretín prekonaný. „Od začiatku sme si vraveli, že ak ustojíme prvú tretinu, bude to dobré, čo sa nám aj podarilo. V tretej tretine sme mali dvojminútovú presilovku, nedali sme gól, naopak sme jeden hneď dostali. Potom už bolo vidieť, že nám došli sily a ťahali sme za veľmi krátky koniec,“ povedal Martin Kriška pre hokejovysvet.sk.

Prečítajte si aj

Ako zo zlého sna: Maďarský hokej výstrahou nielen pre Košičanov!

Stav sa prvýkrát zmenil v 43. minúte po góle z hokejky Blackwatera, ktorý nasledoval ďalší, strelený Slovákom, o dve minúty neskôr. Posledným klincom do rakvy hokejistov Liptovského Mikuláša boli tri góly strelené v priebehu 30 sekúnd: „Rozsypali sme sa ako domček z karát. Je to hlavne o únave, psychickej či fyzickej. Nebudeme sa na nič vyhovárať, ale nie je to jednoduché. Nemáme k dispozícii šatňu, takže po každom zápase musíme nosiť výstroj so sebou. Aj to hrá na psychiku. Mimo tejto tretej tretiny sme ale posledné štyri zápasy mali dobrú šnúru,“ skonštatoval útočník.

Na štadióne v Liptovskom Mikuláši momentálne prebieha rekonštrukcia, konečný dátum, kedy sa doň Liptáci budú môcť vrátiť však doteraz nie je známy. Hovorilo sa o konci októbra, teraz sa už spomína november: „Nemáme žiadne informácie, vidíme, že sa tam robí, ale nikto nevie presný dátum, kedy sa tam budeme môcť vrátiť. Niekedy trénujeme v Hale Jána Laca, niekedy chodíme na štadión v Ružomberku. Snažíme sa ale chodiť najmä do Ružomberka, odtiaľ vezmeme výstroj a ideme naspäť domov, aby sme si ju mohli vysušiť. Nie je to jednoduché, ale musíme sa s tým vysporiadať,“ zakončil Kriška.

Po dvoch bezgólových tretinách sa v tej tretej dočkalo 2309 divákov až piatich presných zásahov: „V šatni sme si povedali, že sa musíme viac tlačiť do koncovky. Vedeli sme, že to zlomíme jedným gólom, čo sa nám aj nakoniec podarilo. Ja si myslím, že celý zápas bol v našej réžii, mali sme množstvo šancí a myslím, že sme zaslúžene vyhrali“ vyjadril sa nový nitriansky útočník Juraj Majdán.

Hra oboch tímov bola po väčšinu zápasu vyrovnaná, zmena prišla po gólovej smršti v tretej tretine: „Potom už Mikuláš robil chyby. Po prvých dvoch góloch nám to tam napadalo, čo sa v hokeji často stáva. V prvej polovici sme ešte boli nekoncentrovaní, v druhej sme začali viac korčuľovať, napádať. Druhá časť zápasu bola podľa mňa už taká „nitrianska“,“ pokračuje Majdán.

Okrem zápasu s Budapešťou, ktorý Nitra vyhrala 8:3 a zápasu s Liptovským Mikulášom, ktorý skončil 5:0, sa dá hovoriť o streleckom trápení Nitry. „Aj keď som tu ešte len tri zápasy, už počas tréningov sme sa snažili hrať rýchly hokej a aj v Trenčíne sme boli lepším mužstvom, len nám to tam nepadlo, ale v Budapešti sa to zlomilo, preto verím, že to takto bude pokračovať. V každom zápase máme veľa šancí a na gól sa nadrieme, no keď už raz padne, rozbehne sa to.“ Útočník Nitry taktiež zdôrazňuje dôležitosť získavania bodov aj na klziskách súperov: „Verím, že počas nasledujúcej šnúry zápasov sa to otočí a začneme zbierať body aj vonku. Najbližší zápas so Žilinou musíme vyhrať.“ Prianie Juraja Majdana sa naplnilo a Nitra zápas so Žilinou zvládla.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk

Diskusia

Podobné články