Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Ani som nevedel, s ktorým turistom som sa bil, hovoril Dudáš. Higgs "provokoval" domáci fanklub

KOŠICE - Nedeľné stretnutie v Košíc proti HC ´05 iClinic Banská Bystrica prinieslo okrem skvelého hokeja aj boxerské spestrenie.
Zdroj: 22096
Zdieľajte:

Do bitky sa dvakrát chystal hosťujúci útočník Eric Selleck, ktorý si to najskôr chcel rozdať s Fínom Jerrem Pullim a v úplnom závere prvej tretine aj s Martinom Dudášom. Po súboji s českým obrancom síce skončil Kanaďan na lopatkách, ale ani jeden z týchto dvoch duelov sa nedá považovať za poriadnu bitku, skôr za také vrúcne objatie hráčov.

Prečítajte si aj

Neuhádol dva tipy, aj tak vyhral parádne prachy: Borci z najväčšej tipérskej komunity vám ukážu ako na to!

"Nič hrozné sa nestalo. Ani som netušil, s ktorým turistom som sa bil. Majú ich tam totiž veľa. Musel som však reagovať, pretože išiel do nášho brankára, a to sa nerobí. Chybu spravil aj rozhodca, ktorý mal prerušiť hru. Nechcem to podrobnejšie rozoberať, ale keď niekto ide do nášho brankára, tak musí prísť odpoveď. Nedá sa to inak riešiť, keď je rozhodcova píšťalka," povedal po stretnutí Martin Dudáš.

Na ľade bolo cítiť vyhecovanú atmosféru, súperenie Košíc s Banskou Bystricou má aj vzhľadom na záver minulého ročníka nový efekt: "Vždy, keď hráme s Banskou Bystricou, tak je to o emóciách. Minuloročné štvrťfinálové bitky aj tento rok dávajú do toho ten správny náboj. Dovolím si povedať, že je to súper, ktorý je našim najväčším rivalom. Týka sa to predovšetkým bojovnosti," pokračoval Dudáš.

Prečítajte si aj

VIDEO Slovan si z Viedne odnáša ďalší potupný debakel: Belasí schytali sedmičku!

Košičania viedli po presilovkovom góle Ladislava Nagya, no hostia skóre postupne po zásahoch Higgsa, Marshalla a Gabora otočili: "Hrali sme vyrovnaný duel, možno boli hokejovejší, ale pôsobili účelnejšie. Z toho dali potrebné góly. Nadreli sme sa na ďalšie góly, ale Bystrici stačili mierne povedané sračky, aby skórovali. Musíme ešte viac ohrozovať bránu súpera a z toho streleckého tlaku budú odozvy. Určite teraz nebudeme sedieť doma so zvesenými hlavami a zaoberať sa prehrou s majstrom," doplnil líder košickej defenzívy.

Vyrovnávajúci presný zásah dosiahol Brock Higgs aj so šťastím, pretože zrazená strela Jána Sýkoru sa odrazila pred voľného Kanaďana a prázdnu bránu, takže jeden z najlepších mužov duelu už vedel, ako s ponúknutou situáciou naložiť: "Bol tam šťastný odraz, ale zároveň to bol veľmi dôležitý moment," nechal sa počuť.

Prečítajte si aj

Tie najkrajšie Cheerleaders tímov KHL: Mužské publikum nevie oči od nich odlepiť

Presný zásah padol do brány pod fanklubom Košíc. Higgs vzápätí svojou oslavou nahneval domácich fanúšikov, ktorým gestom naznačoval, že ich nepočuje: "Vždy je zábavné hrať u súpera, keď majú domáci fanklub, pretože ten hráčov dokáže poriadne namotivovať. Moje gesto bola skôr taká spirituálna vec, ale aby som bol úprimný, tak dokopy to neznamenalo nič," dodal.

Výborný výkon v banskobystrickej bráne podal americký gólman Stephon Williams. Inkasoval iba raz, mnohými výbornými zákrokmi podržal mužstvo a navyše si výborne postavil svoje žrde: "To áno. Mal som tam aj kus šťastia, navyše tam bolo niekoľko odrazov puku pred bránou, ktoré mi bodli, že sa ten puk odrazil mojim smerom, ale inokedy mi to tečmi hráči súpera sťažili," hovoril rodák z Aljašky.

Celkovo to ale bol skvelý hokej, reklama na Tipsport ligu, na čom sa zhodli Roman Šimíček, kouč HC Košice, aj na Ivan Droppa, asistent Dana Cemana v HC ´05 iClinic Banská Bystrica: "Videli sme skvelý zápas. Počas celých 60 minút boli šance, malo to aj náboj. My sme veľmi spokojní s výsledkom," povedal Droppa: "My nie sme s výsledkom spokojní, ale samotný hokej bol kvalitný. Bolo veľa šancí, hralo sa hore - dole. Fanúšik si určite prišiel na svoje. My sme, žiaľ, boli slabší v produktivite. Mali sme viacero vyložených šancí, keď sme boli sami pred bránkou, žiaľ, nepremenili sme ich. Napokon rozhodol gól po nahodení od modrej čiary, keď sme si to asi my tečovali do vlastnej bránky. Zápas bol kvalitný, naši hráči do toho dali všetko, žiaľ, rozhodli nepremenené šance," nadviazal Šimíček.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk/Matej Kubove

Diskusia

Podobné články