Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Žilina sa počas nabitého programu herne dvíha, Paukovček hráčov chválil

BANSKÁ BYSTRICA - Zverenci Pavla Paukovčeka boli v Banskej Bystrici majstrovi vyrovnaným súperom. Na ľade to bol taktický výkon, "vlci" dodržiavali herný plán na lavičke aktívneho trénera a siahali aspoň na bod.
Zdroj: 29307
Zdieľajte:

Pavel Paukovček a jeho hráči boli isto nabudení domácou výhrou z prvého vzájomného duelu v aktuálnom ročníku, ktorá prišla po predĺžení a k vynúteniu si niekoľkých minút nad rámec riadnej hracej doby nemali hostia ďaleko ani teraz. Eric Selleck a Guillaume Asselin postupne poslali "baranov" do vedenia, priebežne hrozili i Žilinčania: "Myslím si, že to bol veľmi vyrovnaný zápas. Oba tímy mali šance. Mohli sme vyrovnať a aj vyhrať," tvrdí Lukáš Hvila.

Prečítajte si aj

Ako keby prišiel MacDavid, nechápal Sloboda, Bartánus sa strelecky chytil, vtipkoval Baroš

Práve on aj so šťastím na začiatku tretej tretiny znížil na 2:1, potom nevyužil obrovskú možnosť, keď obdržal puk pred odkrytú časť Barošovej svätyne: "Dostal som super prihrávku, ale puk mi skĺzol na špičku hokejky a vyletel hore. Škoda," povzdychol si skúsený útočník, ktorý ale tím chválil: "Dobre sme sa na súpera pripravili. Vedeli sme, čo máme hrať. Doma sme s nimi vyhrali, verili sme aj tu. Mali sme šance, nedali sme góly," doplnil bývalý hráč napríklad i Banskej Bystrice.

Svojich zverencov na tlačovke chválil aj hlavný tréner: "Chlapci celý zápas bojovali, plnili systémové veci, ktoré sme si povedali pred zápasom. V nohách sme mali zápas s dvadsiatkou, možno to ubralo trochu síl, ale asi by bola zaslúžená deľba bodov. Škoda prvého gólu, bol smoliarsky, druhý bol prepadnutý, no chcel by som chlapcom za výkon poďakovať," hodnotil na tlačovke.

Prečítajte si aj

Stále sa treba krotiť

MsHK Žilina sa pomaly rozohráva k lepším výkonom aj výsledkom, ako tomu bolo doposiaľ. Vo štvrtok prvýkrát vyhral von, keď porazil HK Orange 20: "Každý víťazný zápas pomôže, nevynímajúc duel s Orange 20. Hrajú tam rovnakí chlapci, ako v iných tímoch. Sú to veľmi dobrí korčuliari, najlepší chalani do 20 rokov. My sme sa z toho víťazstva tešili, trochu sme sa aj nabudili," povedal Pavel Paukovček pre hokejovysvet.sk.

"Mňa veľmi teší, že herný prejav nášho mužstva sa dvíha, aj keď máme strašne veľa zranených kľúčových hráčov, ako Balej, Húževka či Jankovič, čo sú hokejisti z prvých dvoch pätiek a navyše pri takom nabitom programe a proti takému silnému súperovi, ako Banská Bystrica," konštatoval.

Prečítajte si aj

Prázdna hlava a žiadne myšlienky: Országh ukázal na niektorých hráčov výstražným prstom!

Žilina má okrem maródky aj poriadne nabitý program: "Za osemnásť dní máme deväť zápasov. Na to, aký máme úzky káder, tak je toho veľmi veľa. Preto patrí chlapcom veľká vďaka, že to aj proti Banskej Bystrici tak dobre zvládli," vyjadril spokojnosť Paukovček.

Veľmi spoľahlivo zatiaľ chytá mladý Maroš Mikoláš, jeho dvojka, skúsený Čech Ľuboš Horčička, laboruje so zranením v dolnej časti tela: "Dostal pukom do lýtka. Je to svalové zranenie, koľko bude maródovať je ťažko povedať," prezradil Paukovček. Proti Popradu tak musel dostať šancu v tretej tretine aj mladík Jakub Lackovič, ktorý sa narodil iba osem dní po začiatku aktuálneho tisícročia: "Vošiel do brány na dvadsať minút. Zo začiatku, kým striasol nervozitu, mal dva neisté zákroky, ale potom chytal veľmi dobre a môžeme ho za ten výkon pochváliť," dodal.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk/Matej Kubove

Diskusia

Podobné články