Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Česko zbrojí pred blížiacimi sa MS

Českú hokejovú reprezentáciu posilní na majstrovstvách sveta v Bielorusku aj útočník San Jose Sharks Tomáš Hertl. Naopak, tréner Vladimír Růžička nemôže počítať so službami útočníka Jakuba Voráčka, ktorého neuvoľnil jeho klub Philadelphia Flyers.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Mladík Hertl, ktorý pre operáciu kolena prišiel o zimné olympijské hry v Soči, je po Jaromírovi Jágrovi z New Jersey, Jiřím Hudlerovi z Calgary, Vladimírovi Sobotkovi a obrancovi Romanovi Polákovi zo St. Louis a ďalšom zadákovi Jakubovi Kindlovi z Detroitu šiestou posilou Čechov z NHL.

Hertl sa vrátil do zostavy Sharks iba pred mesiacom. San Jose viedlo v 1. kole play off Západnej konferencie nad Los Angeles Kings 3:0 na zápasy, ale "žraloci" sa stali napokon štvrtým tímom v histórii, ktorý takto rozbehnutú sériu prehral. "Tomáš priletí zo zámoria a pridá sa k nám v utorok. Poznám ho dobre, je to srdciar, ktorý keď môže ísť, tak ide. Pre mladých hráčov je to veľký príklad," povedal v Štokholme, kde hrá český tím na Švédskych hrách, pre idnes.cz Růžička.

Voráčka klub do Minsku nepustil, pretože dohrával play-off so zdravotnými problémami a neprešiel výstupnou prehliadkou. Flyers vypadli v siedmich zápasoch v 1. kole s New Yorkom Rangers.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia