Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Slovensko vyhralo Slovakia Cup

Slovenskí hokejoví reprezentanti zakončili prípravu na nadchádzajúce majstrovstvá sveta celkovým triumfom na domácom turnaji Slovakia Cup 2014.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

V sobotňajšej generálke pred šampionátom v Minsku zvíťazili nad Nórskom 3:2 po predĺžení. V prvom stretnutí si poradili 5:3 s Lotyšskom, ktoré obsadilo druhú priečku. Severania skončili tretí. Zverenci trénera Vladimíra Vůjteka boli v zápase aktívnejší, no prvý gól strelili ich súperi, keď sa v 18. minúte presadil počas presilovky Holös. Domáci nastúpili do druhej tretiny agresívnejšie a vypracovali si niekoľko dobrých príležitostí na vyrovnanie. To sa im podarilo v 33. minúte, keď Šatan našiel strieľanou prihrávkou Nagya a ten poslal puk za Haugenov chrbát. V 44. minúte poslal Slovákov do vedenia Lušňák, ktorý prekvapil brankára strelou spoza obrancu. Nóri však v závere 3. tretiny stavili všetko na jednu kartu a sekundu pred koncom sa im podarilo vyrovnať zásluhou K. A. Olimba. V prvej minúte predĺženia nakoniec rozhodol o triumfe domácich Skokan.

Slováci tak zaknihovali nad týmto severským súperom už 18 víťazstvo, okrem toho s Nórmi dvakrát remizovali a štyrikrát prehrali, pričom majú priaznivé skóre 97:46. Najlepšími hráčmi turnaja sa stali nórsky brankár Lars Haugen a domáci - obranca Marek Ďaloga a útočník Marek Hrivík.

Slovensko - Nórsko 3:2 pp (0:1, 1:0, 1:1 - 1:0)

Góly: 33. Nagy (Šatan), 44. Lušňák (Deyl), 61. Skokan (Marinčin, Čerešňák) - 18. Holös (K. A. Olimb, Djupvik Lövlie), 60. K. A. Olimb (Skröder, Holös). Rozhodovali: Baluška, Müllner - Šefčík, Valach, vylúčení: 6:6 na 2 min, presilovky: 0:1, oslabenia: 0:0, 8661 divákov.

Slovensko: Laco - Sloboda, Ďaloga, Štajnoch, Brejčák, Čerešňák, Marinčin, Deyl, Mihálik - Šatan, Hrivík, Nagy - Pánik, Mikúš, Réway - Skokan, Viedenský, Tybor - Haščák, Šťastný, Lušňák

Nórsko: Haugen - Holös, Nörstebö, Espeland, Ödegaard, Sörvik, Bonsaksen, Dahlström, Stene - Forsberg, Hansen, Röymark - K.A. Olimb, Bastiansen, M. Olimb - Skröder, Djupvik Lövlie, Olden - Martinsen, Roest, Thoresen

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia