Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Kadiaľ to išlo? Pýtal sa Ján Sýkora novinárov. Nakoniec skončil ako Maďar v kukurici

BANSKÁ BYSTRICA - Hokejisti HC ´05 iClinic Banská Bystrica rozlúčili s účinkovaním v Lige majstrov domácou prehrou po predĺžení proti víťazovi skupiny z Plzne.
Zdroj: 29711
Zdieľajte:

Rovnako ako minulotýždňový duel v českom meste, tak aj tento bol zaujímavý hlavne pre Branislava Kubku a Jána Sýkoru, ktorí v Plzni hrávali. Miláčikom fanúšikov aj obľúbencom novinárov je predovšetkým šikovný útočník. Ten po stretnutí rozdával úsmevy na všetky strany.

Pozrite si aj

VIDEO V KHL padol jeden z najkrajších gólov sezóny!

"Dnes tomu chýbal gól a trochu šťastia. Takisto ako mali šance oni, tak sme ich mali aj my. Im to padlo, nám nie. Zápas to však bol dobrý, jazdilo sa. Oba tímy mali veľa mladých chalanov, my hlavne v obrane. Bolo to 50 na 50," hodnotil stretnutie 28-ročný útočník.

Celkové hodnotenie "baranov" v Lige majstrov hodnotí Sýkora iba pozitívne: "Proti silným tímom naberieme skúsenosti. Určite nám tieto zápasy padli na úžitok a verím, že aj napriek len jednej výhre to zúžitkujeme v ďalšej časti sezóny," vyjadril sa na margo duelov proti JYP Jyväskylä, HC Lugano a HC Plzeň.

Európska špička v šiestich stretnutiach ukázala svoju silu. O náročnosti skupiny H svedčí aj fakt, že postupujú tímy zo Švajčiarska a Česka, no úradujúci víťaz CHL, JYP Jyväskylä, nie: "No v zámorí som nebol, ale myslím si, že v Európe je to na vysokej úrovni," smial sa "Syčko".

Okrem iného sa Jano v minulosti preslávil gólom spoza brány, keď si zobral puk na čepeľ a zasunul puk do rohu brány. O to isté sa pokúšal aj teraz, nevyšlo mu to: "Ja som ani nevidel kadiaľ to letelo... Kade to letelo?," pýtal sa novinárov. Tí mu odpovedali, že cez bránkovisko: "Že? Aj som si myslel," vtipkoval: "Najskôr som si ale myslel, že som dal gól. Rozhodca odpískal, puk som nevidel. Chýbal iba kúsok, ale neviem vám presne odpovedať aký, nevládzem rozmýšľať, dal som si laktát," naďalej nestrácal dobrú náladu. Na vetu novinára "ukáž aký kúsok", odpovedal tiež svojsky: "Až mi tečie z uší."

Pozrite si aj

VIDEO Ukážkové prečíslenie 2 na 0 zakončené gólom do siete Baranov

Keby som ten gól dal proti Plzni, tak by to bolo čerešnička. Je to už však jedno," pokračoval: "Musíme sa pripraviť na ďalší zápas, máme toho veľa. Potrebujeme hlavne dobre regenerovať," je si vedomý Ján Sýkora.

Medzitým prešli popri novinároch legendy plzenského hokeja Martin Straka a Tomáš Vlasák, takže zábava pokračovala: "Hovor po anglicky," zakričal na Sýkoru Straka: "Vieš ako hovorím po anglicky?," kontroval Sýkora: "Ako Maďar v kukurici," rýchlo sa pridal Vlasák.

Táto kamarátska "doberačka" len deklarovala Sýkorov skvelý vzťah k bývalému klubu aj mestu: "Z Plzne mám veľmi dobré spomienky. Ako mladý chlapec som hrával s Martinom Strakom aj Tomášom Vlasákom dokonca v jednej formácii. Zažil som tam dobré aj zlé veci, to k tomu patrí. Na Plzeň jednoducho nedám dopustiť," dodal Ján Sýkora.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk/Matej Kubove

Diskusia

Podobné články