Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Poznáme nomináciu na MS do Bieloruska

Tréneri uzavreli nomináciu po sobotňajšom súboji na Slovakia Cupe s Nórskom (3:2 pp), ktorý bol pre Slovákov zároveň poslednou skúškou pred MS.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Do záverečnej nominácie slovenskej hokejovej reprezentácie na MS v Minsku (9.-25. mája) sa nedostali obrancovia Martin Štajnoch a Radek Deyl a štvorica útočníkov Martin Bartek, Rastislav Špirko, Patrik Lušňák a Peter Zuzin. Hlavný tréner Vladimír Vůjtek si naopak zo širšieho kádra ponechal na súpiske Vladimíra Mihálika, Jána Brejčáka, Andreja Šťastného či Dávida Skokana.

Vůjtek berie na šampionát dokopy 25 hráčov - troch brankárov, osem obrancov a 14 útočníkov. Miestenky mali už dávnejšie isté brankári Ján Laco, Jaroslav Janus a Július Hudáček. Kapitánom výberu bude Miroslav Šatan. Na šampionátovú súpisku nemusí tréner zaradiť všetkých, reglement mu nariaďuje pred prvým zápasom na turnaji zapísať na ňu minimálne dvoch brankárov a pätnásť korčuliarov. Najviac môže uviesť na súpisku 25 hráčov, z toho troch brankárov.

Slovenskí hokejisti sa po dni voľna stretnú v pondelok o 14.00 na poslednom zraze v Bratislave. Do Minska odcestujú v stredu dopoludnia, odlet z viedenského letiska Schwechat je naplánovaný na 9.55 h.

Záverečná nominácia slovenskej hokejovej reprezentácie na MS v Minsku (9.-25. mája 2014):

brankári - Július Hudáček (HC ČSOB Pardubice/ČR), Jaroslav Janus (Slovan Bratislava/KHL), Ján Laco (Donbass Doneck, Ukr./KHL)

obrancovia - Ján Brejčák (Slovan Bratislava/KHL), Peter Čerešňák (Dukla Trenčín), Marek Ďaloga (HC ČSOB Pardubice/ČR), Vladimír Mihálik (Slovan Bratislava/KHL), Karol Sloboda (HC Vítkovice/ČR), Ivan Švarný (Medveščak Záhreb, Chor./KHL), Juraj Valach (Slavia Praha/ČR), Martin Marinčin (Edmonton Oilers/NHL)

útočníci - Marcel Haščák (Dinamo Riga, Lot./KHL), Marek Hrivík (Hartford Wolf Pack, USA/AHL), Tomáš Marcinko (HC Košice), Michel Miklík (Slovan Bratislava/KHL), Juraj Mikúš (Slovan Bratislava/KHL), Ladislav Nagy (HC Košice, Jokerit Helsinki/Fín.), Martin Réway (Gatineau Olympiques/QMJHL), Dávid Skokan (Slavia Praha/ČR), Miroslav Šatan (Slovan Bratislava/KHL), Andrej Šťastný (Slovan Bratislava/KHL), Radoslav Tybor (HC ČSOB Pardubice/ČR), Marek Viedenský (Worcester Sharks, USA/AHL)

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia