Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

VIDEO Skvelé správy zo zámoria: Kings povolali Budaja z farmy

LOS ANGELES - Vedenie klubu NHL Los Angeles Kings povolalo z farmy do prvého tímu slovenského hokejového brankára Petra Budaja.
Zdroj: 29539
Zdieľajte:

V kádri nahradil Jonathana Quicka, ktorého "králi" zapísali na listinu zranených hráčov. Ako informoval oficiálny portál súťaže, Quick utrpel zranenie v dolnej časti tela na sobotnom tréningu. Zatiaľ nie je známe, kedy by sa mohol vrátiť do akcie. Tridsaťdvaročného Američana čakajú ešte ďalšie vyšetrenia.

Prečítajte si aj

Obrovská posila pre Lugano: Prišiel fínsky mladík z NHL!

Kings po predsezónnom kempe poslali 36-ročného Budaja do farmárskeho tímu Ontario Reign v AHL, veľmi rýchlo sa však vrátil späť. Už v noci na pondelok bol v domácom zápase proti Detroitu (4:2) na striedačke. V bránke sa predstavil Jack Campbell, ktorý sa počas Quickovej absencie stane dočasnou tímovou jednotkou.

"Uvidíme, ako dlho nám bude Jonathan chýbať. Pokým nebude pripravený chytať, dovtedy zostane (Peter Budaj) v tíme," uviedol pre LA Kings Insider tréner "kráľov" John Stevens. Budaj sa už raz chopil šance pri zranení Quicka, v sezóne 2016/2017 odchytal za Kings 53 stretnutí, v ktorých stlačil gólový priemer na 2,12 a dosiahol úspešnosť zásahov 91,7 percenta.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články