Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Upokoj sa a nevyskakuj, krotil v premiére pod Tatrami Belluš Koríma

POPRAD - Nevydarený ligový súboj i strata Vyšehradského pohára v Nových Zámkoch nenechala na hráčoch Popradu žiadne stopy. Na nedeľňajšie stretnutie s Mikulášom vykorčuľovali aj so staronovou posilou Martinom Bellušom, ktorý sa pod Tatry vrátil z majstrovskej Bystrice.
Zdroj: 29538
Zdieľajte:

Veľmi kvalitný a rýchly hokej sa odohral v Poprade. Podtatranské derby ponúklo oku diváka pekné predstavenie, aj keď padli len dva góly. Otrepané klišé ale vraví, derby nepozná favorita. Mikuláš hral solídne, hrozil šancami, ale pri zákrokoch Vošvrdu nemal nárok, ktorý odchádzal z ľadu s čistým štítom. "Určite to nebolo nič ľahké. Ako celok sme sa dali dohromady, nedostali sme žiadny gól, dali sme dva a máme tri body. Super," stručne zhrnula triumf svojho "nového" zamestnávateľa staronová tvár Martin Belluš, ktorá po štyroch rokoch na seba navliekla "kamzíči" dres.

Prečítajte si aj

Banská Bystrica má novú zámorskú posilu, nakukla aj do slávnej NHL

A treba povedať, že presun spod Urpína pod Tatry nebol vôbec márny. V tíme majstra chodieval na ľad sporadicky, alebo vo chvíľach, kedy bolo potrebné vytasiť na súpera päste. Popradskí tréneri mu však "ustlali" hneď v elitnej formácii, po boku Mlynaroviča a Svitanu. "Samozrejme, dostal som popri nich priestor a musím ho využiť. Nebol som na to zvyknutý v poslednom tíme, ale dúfam, že sa chytím s mojimi bývalými spoluhráčmi z Pavlodaru. Dúfam, že našu kvalitu potvrdíme aj nabudúce ako proti Mikulášu. V ostatnom čase ma dali v Bystrici do úzadia, preto verím, že sa čo najskôr dostanem do formy a pomôžem chalanom," vyslovil sa k prekvapivému kroku koučov "sused" zo Spišskej Novej Vsi.

Prečítajte si aj

Varovný prst visí nad Országhom: Slovan prehral piaty zápas v rade

26-ročný útočník v súčasnosti patrí k najlepším bitkárom v slovenskej lige. Takmer každá jeho pästná výmena končí krvavým zranením súpera. Vo svojej premiére sa síce nepobil, ale čosi si vysvetľoval s urasteným Karolom Korímom a bola to veru štipľavá diskusia. Vášne ale neprepukli do boxerskej vložky. "Išiel do nášho najmladšieho hráča bez príčiny. Povedal som mu len nech sa upokojí. Nič zvláštne," opísal situáciu z 5.minúty duelu.

Prečítajte si aj

VIDEO Český útočník Smoleňák znovu prestupuje: Zlákali ho Helvéti

Belluš je však hráč, ktorý ak chce, pobije sa, ale aj hráva. Presne tento fakt uprednostnil a dočkal sa aj gólovej odmeny. Tretiu tretinu odštartovala jeho krásna strela do brány Antona Kislicyna. Zároveň dal stretnutiu konečnú podobu. "Dostali sme sa do prečíslenia 2 na 1. Už som mal toho celkom dosť a ešte som si všimol na druhej strane Paťa Svitanu. Bola by to riskantná prihrávka. Radšej som pálil na bránu a prešlo to," nemohol si nič krajšie želať pri opakovanom debute za Poprad.

Prečítajte si aj

Bitka v Miškovci má dohru: Sú finančné tresty adekvátne?

Súťaž pokračuje až v piatok ďalším kolom. Netýka sa to "kamzíkov". Tí pozornosť svojej svorky nasmerujú už v utorok do Piešťan, kde zohrajú vložený zápas s mladými reprezentantmi. Na konci týždňa zasa majú výhodu domáceho ľadu s majstrom, ktorého vlani vo všetkých zápoleniach vo svojej aréne zdolali. Časť z toho stihol zažiť na vlastnej koži aj Belluš, v drese HC 05, ešte pred odchodom do Detvy. O motiváciu je tak postarané. "Dvadsiatka nie je ľahký súper predovšetkým doma, ale budeme sa snažiť ukoristiť plný bodový zisk. Určite budú hrýzť, sú to mladí chlapci, ktorí sa chcú ukázať v dobrom svetle. Stále sme na začiatku sezóny a ďaleko nehľadíme, či máme šancu niekoho preskočiť, alebo nie. Počítam v súboji s Bystricou, že to bude veľmi ťažké. Chalani trochu začali chápať systém zámorského trénera a dvíhajú sa v tabuľke. Pamätám sa, že sme vtedy mali s Popradom obrovské problémy. Zažil som to na druhej strane barikády, takže verím, že teraz prispejem k predĺženiu ťažkostí Bystrice u nás," so všetkou skromnosťou a jemným úsmevom sa pozeral na aktuálny ligový týždeň Martin Belluš.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk/Ivan Harčár

Diskusia

Podobné články