Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Abdul varuje ostatné kluby pred Maďarmi: Už sa začínajú ukazovať, treba ich brať vážne

POPRAD - Popradskí hokejisti natiahli víťaznú šnúru na päť duelov. V utorkovom súboji sa stretli už aj s druhým maďarským celkom DTVK Jegesmedvék, s ktorým vyhrali 3:2 po predĺžení. Režisérom triumfu bol Patrik Svitana, autor dvoch gólov. Pri prvom mu okrem Mlynaroviča asistoval aj český útočník Jindřich Abdul.
Zdroj: 29427
Zdieľajte:

Piatu výhru máte v kapse. Tá sa nerodila ľahko. Prečo?

"Bol to ťažký zápas. Na tohto súpera sme sa dôkladne pripravovali a myslím si, že sme ho viacerých činnostiach prehrávali. Trpeli sme však na zlú koncovku, preto sa to tak naťahovalo. V budúcnosti nebude nikoho zaujímať, ako sme porazili Maďarov. Berieme aspoň dva body, a to nás teší."

Prečítajte si aj

VIDEO Chceš zažiť atmosféru hviezdnej NHL na vlastnej koži? Teraz máš na to jedinečnú príležitosť!

Popradu nejako nevonia zahraničná konfrontácia. V polovici septembra to bolo trápenie s Budapešťou, teraz s Miškovcom. Čím to je?

"Hrať hokej s takýmito klubmi je trochu špecifický. Myslím si, že už v niektorých veciach vychytali muchy a začínajú sa ukazovať. Treba ich brať vážne, pretože v ďalších súbojoch dokážu, že neprišli ligu iba doplniť. Ľahké zápasy proti ním už nebudú a sami sme sa o tom presvedčili."

Prečítajte si aj

Ďalší Slovák, ktorému zamával klub NHL

Na druhej strane už ste mali za sebou "maďarskú" skúsenosť a približne ste mohli vedieť, čo vás čaká.

"V dnešnom hokeji rozhodujú maličkosti. Človek nikdy nevie predpokladať, aké sa objavia. Mohli sme to zlomiť už v presilovkách, tie nám nešli. Nestačilo nám ani takmer päťdesiat striel."

V čom máte najväčší deficit, že sa nadriete na góly?

"Sami nevieme. Nehráme zle, čo sa týka obrany. Na toto si dávame pozor a sústredíme sa na to. Ako som hovoril, nevedeli sme si jednoznačne poradiť s presilovkami. Pokiaľ toto vylepšíme a pripojíme do toho dobrú defenzívnu prácu, góly prídu. Samozrejme, musíme hádzať puky na bránu, nie mimo. Určite sa nejaká strela odrazí do siete."

Prečítajte si aj

7.kolo St.Nicolaus ligy tipuje Miroslav Hála

Po góle na 2:2 prišiel na vás útlm. Čo sa stalo?

"Mohlo to tak vyzerať. My sme sa zomkli a snažili sme sa do sirény streliť rozdielový gól. Vzhľadom k vývoju sa uskromníme s dvomi bodmi."

Predsa len, môžete byť vďační brankárovi Adorjanovi, ktorý lišiacky posunul bránku a myslel si, že ho rozhodca nevidí. Podľa pravidiel nasledovalo trestné strieľanie, ktorého sa ujal Patrik Svitana. Vďaka aj za jeho "zlaté" ruky však?

"Paťo to má z hokejbalu. Nebudem ho vychvaľovať, lebo bude namyslený (úsmev)."

Prečítajte si aj

Súperenie s juniormi nezaručí úspech na MS

Ako chcete prilákať fanúšikov na štadión? Zdá sa, že ani pravidelné bodovanie ich nemotivuje prísť...

"Je to vec každého diváka či príde na hokej. Myslím si, že si zaslúžime silnejšiu podporu, keďže nehráme slabo, hoci sme sa teraz viac natrápili. Klub pracuje naplno a vytvára všelijaké akcie, aby si získal ich priazeň. Treba len veriť, že v ďalších týždňoch ich začne chodiť vo väčšom objeme."

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk/Ivan Harčár

Diskusia

Podobné články