Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

KHL: Znovuzrodenie Dinama Riga

RIGA - Tragické výkony Dinama Riga z minulej sezóny sú minulosťou.
Zdroj: 29425
Zdieľajte:

Pamätáte si minuloročnú sezónu KHL? Áno vtedy, keď sa Dinamo Riga a Slovan Bratislava predbiehali, kto má viac prehier v ročníku. Samozrejme trošku zveličujem, ale výsledky oboch tímov neboli nijako oslnivé a predovšetkým Lotyši sa výsledkovo a aj herne poriadne trápili. Riga skončila v sezóne 2017/2018 po hernej katastrofe suverénne na poslednej priečke. Počas sezóny to pocítili hráči aj na štadióne, kedy návštevnosť postupne klesala a frustrovaní Lotyši chodili čoraz v menšom počte na domáce zápasy.

Prečítajte si aj

VIDEO Chceš zažiť atmosféru hviezdnej NHL na vlastnej koži? Teraz máš na to jedinečnú príležitosť!

Hneď v septembri minulého roka po sérii prehier si to odniesol hlavný tréner Sandis Ozolinš (lotyšská legenda z NHL) a na jeho miesto nastúpil Girts Ankipans (ďalší z bývalých významných hráčov lotyšskej reprezentácie). Girts sa udržal v trénerskom kresle až do súčasnosti a do aktuálneho ročníka priviedol úplne prezbrojený tím. V Rige nezostal kameň a kameni a z tímu odišiel aj kapitán Miks Indrašis (asi jediný útočník, ktorému sa minulý rok darilo), ktorého nahradila stálica tímu Lauris Darzinš. Okrem Indrašisa sa z Rigy porúčali aj legionári Stollery, Salmela, Gillies či Kristo. Bolo by asi jednoduchšie napísať mená hráčov, ktorí zostali, pretože Riga prešla poriadnymi zmenami a v kabíne tréner Ankipans privítal pár domácich navrátilcov – Kristaps Sotnieks, Andrei Ďzerinš a niekoľko nových legionárov – Mathew Maione, Kevin Klark, Linus Videll, Matias Myttynen, Cade Fairchild, Dmitri Šulenin a Sergej Gimajev. Niektoré z týchto mien sú určite veľkou neznámou, ale mená ako Linus Videll, ale predovšetkým Mathew Maione by slovenský fanúšik mohol poznať. Malý, ale šikovný a rýchly obranca s ofenzívnymi sklonmi vyhral v sezóne 2016/2017 majstrovský titul s HC 05 Banská Bystrica a najproduktívnejšieho obrancu ligy. Svoje kvality následne predvádzal v sezóne 2017/2018 vo Fínsku v drese KaIPa Kuopio.

Akvizícia Maioneho a Vidella bola pre Rigu snáď tým najlepším čo mohlo jediný pobaltský tím v lige stretnúť. Obaja patria medzi najproduktívnejších hráčov ligy. Linus Videl strelil v dvanástich zápasoch 9 gólov a pridal 7 asistencií! Ťaží v každej hernej situácii a tréner Ankipans si to samozrejme uvedomuje. Taktiež rižanské tragické presilovky z minulého roka sú už minulosťou, nakoľko v zadných radoch exceluje spomínaný Maione s 3 gólmi a 12 asistenciami. Treba tiež vyzdvihnúť fínskeho útočníka Myttinena, ktorý má na konte 5 gólov a jednu asistenciu a brankára Guldevskisa, ktorý vie podržať svojich spoluhráčov.

Riga prežíva zo začiatku sezóny znovuzrodenie, na ktoré čakala niekoľko sezón. V súčasnosti sú v Bobrovovej divízii na peknom treťom mieste s 13 bodmi. Treba však dodať, že figurujú za takými celkami, ako suverénny Jokerit Helsinki či SKA Petrohrad.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: https://www.dinamoriga.lv/en

Diskusia

Podobné články