Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

TOP 7 zámorských hráčov, ktorí by mohli namiesto AHL zvoliť prestup do Európy

OTTAWA - V posledných rokoch sa čoraz častejšie hokejisti, ktorí už majú svoj vek a nedarí sa im dostať do NHL, namiesto tárania sa na farme presunú do Európy. Vždy to ale záleží na každom jednotlivcovi. My sme vybrali sedem hráčov, o ktorých momentálne celky najlepšej ligy sveta nestoja a prechod do Európy by nebol "od veci".
Zdroj: 29395
Zdieľajte:

Andrew Hammond

Nikdy nedraftovaný brankár zaujal v NCAA až natoľko, že hneď po absolvovaní univerzity mu v jednom stretnutí NHL dala šancu Ottawa Senators, kde bol štyri roky na prelome najlepšej ligy sveta a AHL. Chytal spoľahlivo, ale nebol ten tip, ktorý bude jednotkou mužstva. Len v jednej sezóne bol navyše spoľahlivou dvojkou. V minulej sezóne nastúpil aj za Colorado Avalanche, teraz ho získala Minnesota Wild, no vyzerá to tak, že Hammond skončí na waiver listine alebo na farme v Iowe.

Eric Condra

Už 32-ročný krídelník má to najlepšie za sebou. V NHL nikdy nepatril medzi produktívnych hráčov, avšak na univerzite Notre Dame a v AHL mu to bodovo celkom išlo. Päť sezón hrával za Ottawu Senators, dve v Tampe Bay Lightning. Posledné dva roky bol kapitánom Syracuse Crunch, farmy "bleskov", v AHL. V lete ho získal Dallas Stars, no momentálne je na waiver listine.

Antoine Vermette

Výkonnosť tohto skvelého Kanaďana, ktorý bol takmer neprekonateľný na vhadzovaniach, klesá a už nie je tak platným hráčom ako kedysi. Vermette počas kariéry hrával v NHL za Ottawu Senators, Columbus Blue Jackets, Arizonu Coyotes, Chicago Blackhawks a Anaheim Ducks. Celkovo nastúpil na 1046 duelov (228+287). V roku 2015 vyhral s "jastrabmi" Stanley Cup. Výrazne sa o neho zaujíma švajčiarsky tím Géneve-Servette. Po konci kontraktu s Ducks je skúsený center bez zmluvy.

Matt Read

Do NHL vletel ako kométa v sezóne 2011/12. Ročník predtým bol kapitánom Bermidji State University v NCAA, mal priemer zhruba bod na zápas, a tak ho po ňom siahli Flyers a pozvali ho na farmu. V jedenástich stretnutiach získal trinásť bodov, následne si vybojoval miesto v prvom tíme. V prvej sezóne medzi elitou zaznamenal slušných 47 bodov. V ďalšej počas lockoutu 24 a v nadchádzajúcej tiež solídnych 40. Dvakrát si zahral za Kanadu na MS. Potom to už ale išlo dole kopcom a v minulom ročníku sa dokonca vrátil do AHL. Momentálne patrí Minnesote, no ak si ho z waiver listiny nestiahne nik iný tak pôjde na farmu.

Matt Bartkowski

30-ročný Američan draftovaný Floridou si prešiel organizáciami Bostonu, Vancouveru aj Calgary, no len v troch sezónach bol pevnou súčasťou mužstva NHL, inak to bolo pôsobenie na farmách. V uplynulom ročníku nastúpil za Flames len 18-krát, cez leto ho získala Minnesota, no tiež je na waiver listine.

Al Montoya

Skúsený brankár sa vždy motal na rozhraní NHL a AHL, nikdy nebol jednotkou, párkrát dvojkou. Prešiel si mnohými organizáciami, pretože nastupoval za NY Ranges, NY Islanders, Winnipeg Jets, Floridu Panthers, Phoenix Coyotes, Montreal Canadiens a Edmonton Oilers, ktorému patrí aj teraz, čo nemusí dlho platiť, keďže je na waiver listine. Montoya je prvým kubánskym Američanom, ktorý sa dostal do NHL.

Zach Smith

30-ročný kanadský útočník síce patril v posledných troch sezónach k stálym členom prvého tímu Ottawy Senators, v minulej sezóne získal iba devätnásť bodov a tím z hlavného mesta Kanady ho zaradil na waiver listinu, kde po ňom nesiahol nik, a tak putuje na farmu do Belleville. Kontrakt na 3,25 milióna dolárov ročne má ale platný až do roku 2021.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: eliteprospects.com

Diskusia

Podobné články