Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Ťažký pôrod dostal Nové Zámky na prvé miesto, hrdina Košarišťan tlmí emócie: Musíme pokračovať v dobrých výkonoch

NOVÉ ZÁMKY - Tipsport liga má nového lídra. Do čela sa po prehre Košíc v Banskej Bystrici dostali hokejisti Nových Zámkov, ktorí doma porazili Detvu.
Zdroj: 29378
Zdieľajte:

V zápase padli iba dva góly, oba do siete hostí. Novozámocký gólman Andrej Košarišťan tak zaznamenal čisté konto: "Je to super, no ja sa pozerám hlavne na víťazstvo a tri body do tabuľky, ktoré sú dôležité a ktoré tímu pomôžu. Je jedno či to skončí 2:0 alebo 3:1. Hlavné je, aby sa vyhrávalo a aby sme hrali dobrý hokej aj pre našich skvelých divákov," rozprával mladý brankár po stretnutí.

Prečítajte si aj

Košice sa na jeden gól natrápili, v Bystrici si nezaslúžili vyhrať: Nevieme sa presadiť, skonštatoval Pretnar

"Bol to veľmi ťažký zápas. Detva bola nepríjemná, hrala dobrý hokej, korčuľovali, mali sme s nimi problémy. Nešli nám presilovky aj ďalšie veci. Musíme si to rozobrať pozrieť sa na to a vychytať tie muchy, ktoré môžu nabudúce rozhodovať," zhodnotila v minulej sezóne jednotka Liptovského Mikuláša.

"Povedal by som, že to bol ťažký pôrod. Na jednej strane sme mali neskutočné množstvo šancí, najmä v presilovkách. V kritických momentoch nás Košo podržal a zápas sme vybojovali. Bol to veľmi bojovný zápas z obidvoch strán. Rozhodlo premieňanie šancí a to, že nás v kritických momentoch podržal brankár," povedal na tlačovke asistent trénera Nových Zámkov Jerguš Bača.

Prečítajte si aj

Libor Hudáček sa blysol dvomi gólmi: Pri jednom sa triasli fanúšikovia tigrov

MHC Nové Zámky sú teda prekvapivým lídrom súťaže: "Je to super, ale je to iba začiatok sezóny. Všetko sa bude lámať neskôr, teraz sa na to prvé miesto pozerať nemôžeme a musíme pokračovať v dobrých výkonoch ďalej," dodal Košarišťan.

"Počas celého zápasu sme mali dobrý pohyb, vypracovali sme si mnoho streleckých príležitostí, no vždy to stroskotalo na výbornom výkone domáceho brankára. To rozhodlo," pochválil brankára domácich aj kouč Detvy Josef Turek.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk/Matej Kubove

Diskusia

Podobné články