Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Tomko po skvelom štarte Liptákov: Neexistuje jednotné číslo, iba množné

LIPTOVSKÝ MIKULÁŠ - Hokejisti MHK 32 Liptovský Mikuláš sú zatiaľ pozitívnym prekvapením súťaže. V piatich stretnutiach vždy získali minimálne bod. Na konte majú aj skalp majstra či vicemajstra, ako i hráčov MAC Budapešť. Po skvelom štarte sme sa v zaujímavom rozhovore porozprávali s hlavným trénerom Antonom Tomkom.
Zdroj: 29254
Zdieľajte:

Ako by ste zhodnotili úvod sezóny, ktorý vám vyšiel veľmi dobre?

"Úvod sme zachytili vďaka poctivej robote všetkých chlapcov, ktorí nastupujú do zápasov. Je tam nasadenie a bojovnosť, až na ten posledný zápas, kedy sme sa nevedeli po dlhej ceste dostať do tempa. Chlapci si však dajú povedať. Viac-menej, ak hráme to, čo si povieme pred zápasom, tak to začína fungovať. Keď je aj disciplína, ktorá niekedy chýba, tak vieme dosiahnuť dobré výsledky."

Prečítajte si aj

MAC zdolal aj majstra, no je posledný: Chceme stabilizovať výkony na konzistentnej úrovni

Bodovali ste v každom zápase, aj proti dvom finalistom. Cítiť v kabíne, že mužstvo je zomknuté a myslí na tímový úspech?

"Myslím si, že kolektív funguje. Chlapcom prízvukujeme hlavne aby nehrali pod stresom a verili si. Keď si ten hráč verí, tak dokáže vymyslieť niečo také, čo je prospešné pre tím. Pracujeme na tom, že neexistuje jednotné číslo, ale iba množné."

Veľa tých zápasov ste vyhrali po predĺžení a nájazdoch. Pripravujete sa na to nejako špeciálne?

"Predĺženiam sa venujeme skôr teoreticky, ako na ľade. Trestné strieľanie je z našej strany o výkone brankára a čo sa týka hráčov, ktorí chodia zakončovať, tak je to vec realizácie, šikovnosti, pretože ten ľad sa neupravuje. Viac-menej im hovoríme, aby to zakončovali jednoduchšie, pretože keď sa hrá dvadsať minút tretia tretina, plus predĺženie, tak nejaké virtuózne kúsky sa očakávať nedajú."

Pozrite si aj

VIDEO Štadión stíchol: Patrik Lušňák utrpel nepríjemný náraz na mantinel

Teraz vás čaká Miškolc v Spišskej Novej Vsi. Aký to bude zápas?

"Nie je to síce doma, ale my sme na to cestovanie zvyknutí. Nejako sa tým už ani nezaoberáme. Berieme situáciu tak, ako je, pretože by nám to hlavne psychicky uberalo energiu. Je to nebezpečný súper. Vedia odohrať veľmi dobré zápasy, na druhej strane vedia dostať aj šesť gólov. Je to teda nevyspytateľný súper. Keď sa im darí a cítia príležitosť, tak udrú. Aj v Košiciach prehrávali 0:4 a zrazu bolo 3:4. Musíme sa koncentrovať plných 60 minút, ak chceme pomýšľať na dobrý výsledok."

Dá sa povedať, že tým, že nehráte doma, tak sa to mužstvo ešte viac zomklo?

"Nie je to ideálny scenár. Nie je dobré, keď hráme všetko von a potom, keď to skončí, nie je dobré keď sa zas bude hrať veľa zápasov doma, pretože v domácom prostredí je väčšie nasadenie a aj keď je tam pomoc divákov, tak predsa je záťaž väčšia, tlak je väčší, ale hovorím, my nad tým nerozmýšľame. Odohráme zápas, chceme zregenerovať a okamžite sa pripraviť na ten ďalší duel. Ako sa hovorí, každý ďalší zápas je pre nás najťažší. Snažíme sa preto pripraviť po teoretickej a aj po hernej stránke. Snažíme sa chlapcom hlavne prízvukovať, že každé jedno vylúčenie nás stojí strašne veľa síl, ktoré nám môžu chýbať na konci zápasu, alebo aj v ďalšom stretnutí. Veľa hovoríme o taktickej a osobnej disciplíne."

Prečítajte si aj

Dokonalá pomsta od baranov: Budapešti vrátili požičané

V mužstve je viacero odchovancov. Cítiť od nich takú bojovnosť, že sa chcú biť za klub, ktorý ich vychoval?

"Všade, kde trénujem, snažím sa hráčom vštepovať hráčom jednu vec. Aby si vážili logo, ktoré nosia na drese, pretože momentálne každého živí ten klub, s ktorým má hráč podpísanú zmluvu. Snažíme sa hráčov naučiť, aby pre ten klub urobili maximum. My máme veľa odchovancov, čiže o to je to lepšie, že tí chlapci, keď bojujú za mužstvo, tak k tomu cítia trošku viac. Hlavne v domácom prostredí, kedy prídu pozrieť najbližší, čiže ten chlapec sa chce ukázať. Či hráme von, alebo doma, všetupujeme hráčom aby ukázali srdce. Žiadne mužstvo nevyhráva stále. Každé má šnúry víťazstiev alebo prehier, ale snažíme sa im hovoriť, aby v každom zápase odviedli maximum toho, čo je v ich silách, aby keď príde divák na štadión, mohol povedať, že chlapci, aj keď ste prehrali, tak tam bolo vidieť to nasadenie a to je naším krédom."

Ako vyzerá situácia ohľadom Mareka Urama a Matúša Sukeľa? Dá sa očakávať, že v najbližšom čase nastúpia za Liptovský Mikuláš?

"Marek Uram s nami už začal trénovať, ide viac do zaťaženia a čo sa týka Matúša Sukeľa, tak ten má striedavý štart v Slovane a u nás, ale zatiaľ ho Slovan využíva pravidelne, čiže s jeho príchodom nepočítame. Ak príde, tak budeme možno prekvapení. Radi by sme boli, keby medzi nás prišiel. Na druhej strane mu prajeme aby sa čo najdlhšie udržal v KHL."

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk/Matej Kubove

Diskusia

Podobné články