Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

TOP 7 prestupov vo švajčiarskej NLA

BERN - Dnes štartuje prestížna švajčiarska NLA. Vybrali sme preto sedem najzaujímavejších prestupov v tejto súťaži.
Zdroj: 24042
Zdieľajte:

Roman Červenka (Fribourg Gotterón - ZSC Lions)

Skúsený český center strávil v NLA aj posledné dve sezóny, nastupoval za HC Fribourg Gotterón. V ročníku 2016/17 skončil tretí v kanadskom bodovaní počas základnej časti (16+35). V minulej sezóne mal bodov 37. Počas kariéry si vyskúšal NHL (Calgary Flames), KHL (SKA Petrohrad, Avangard Omsk, HC Lev) a aj domácu Extraligu (Chomutov, Slavia Praha). Raz vyhral Gagarinov pohár, v jednom prípade Extraligu. Zo seniorských MS má zlato aj bronz.

Anders Lindbäck (Milwaukee Admirals - HC Davos)

Švédsky brankár dovŕšil už tridsať rokov a má bohaté skúsenosti z NHL, kde za Nashville Predators, Tampu Bay Lightning, Dallas Stars a Arizony Coyotes odchytal takmer 150 duelov. Minulý ročník strávil v AHL, ale k mladej davoskej dvojici Gilles Senn a Joren van Pottelberghe sedia jeho skúsenosti ako uliate.

Jan Muršak (Frölunda HC - SC Bern)

Slovinsko, to je hlavne Anže Kopitar, ale NHL si vyskúšal aj dnes už 30-ročný Jan Muršak. Detroit Red Wings mu v rokoch 2010 až 2013 doprial 46 štartov (2+2). Oveľa viac času strávil na farme v Grand Rapids, raz vyhral Calder Cup, predtým hrával aj juniorskú OHL-ku. Od roku 2013 je teda v Európe, kde si prešiel tromi sezónami v CSKA Moskva. Minulú sezónu začal v Nižnom Novgorode, potom prešiel do Frolundy, kde sa mu bodovo darilo. Za 21 zápasov zaznamenal 23 bodov (10+13). Na ZOH v Pjongčangu bol kapitánom svojo národu.

Leonardo Genoni (SC Bern - EV Zug)

V súčastnosti jednoznačne najlepší švajčiarsky brankár. O jeho služby bol počas leta veľký záujem, veď s SC Bern získal dvakrát po sebe titul, v oboch prípadoch bol vyhlásený za najlepšieho brankára sezóny v NLA a jeho čísla boli skvostné. V prvom majstrovskom prípade dokonca v play-off inkasoval iba 1,56 gólu na stretnutie. Jediným "chybičkou" prestupu je, že do Zugu z Bernu zamieri až po sezóne. Tam ale podpísal kontrakt do roku 2024.

Shane Prince (New York Islanders - HC Davos)

Možno trochu prekvapivo sa rozhodol 25-ročný šikovný krídelník dať prednosť Európe a nezabojovať o miesto v NHL, ktoré nemal garantované, pretože v minulej sezóne za New York Islanders odohral iba štrnásť stretnutí. Celkovo ich na Long Islande a v Ottawe Senators za štyri ročníky pozbieral 139 (15+27). Ďalších 217 duelov pridal v AHL.

Taylor Chorney (Columbus Blue Jackets - HC Lugano)

31-ročný kanadsko-americký obranca, ktorý sa vydal do Európy prvýkrát po mnohých rokov na rozpätí NHL a AHL. V najlepšej lige sveta odohral dokopy za Washington Capitals, Columbus Blue Jackets, Edmonton Oilers, St. Louis Blues a Pittsburgh Penguins 178 stretnutí (4+19). Je to ofenzívny typ obrancu s dobrým korčuľovaním a prihrávkou. Ešte ako junior získal s USA zlato na MS U18 a bronz na MSJ, kde bol dokonca kapitánom tímu.

Torrey Mitchell (Los Angeles Kings - Laussane HC)

Už 33-ročný center alebo pravý krídelník dal Severnej Amerike zbohom prvýkrát. V posledných sezónach nepatril medzi opory svojich tímov, pretože ho počas kariéry často sužovali zranenia. Jeho miesto bolo zväčša vo štvrtej formácii, keďže sa staral o "čiernu robotu". Hrával za Montreal, Buffalo, Minnesotu, Los Angeles a San José. Pripísal si až 645 štartov v NHL (72+98).

Ďalšie zaujímavé prestupy: Emerson Etem (HC Lugano - Los Angeles Kings), Linden Vey (ZSC Lions - CSKA Moskva), Lance Bouma (Chicago Blackhawks - Genève-Servette), Tommy Wingels (Boston Bruins - Genève-Servette), Adam Almquist (Frölunda HC - SC Bern)

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk/Matej Kubove

Diskusia

Podobné články