Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Bývalému kolegovi a kamarátovi pokazil radosť

HUMENNÉ - Prvé obnovené zemplínske derby vyznelo v jednoznačný prospech obhajcu titulu St.Nicolaus ligy HK Dukla Ingema Michalovce. Za ďalšími tromi bodmi mali našliapnuté už po prvej tretine. V ďalšom priebehu svoj náskok zveľadili a ukazovateľ skóre sa zastavil na výsledku 2:7. Na ľade sa stretlo veľa hráčov, ktorí v minulosti spolu hrávali. Jedným z nich bol aj ruský útočník Vladislav Solomončak, ktorý päť sekúnd pred prvým klaksónom krásnym gólom znížil na 1:3.
Zdroj: 29270
Zdieľajte:

Druhého zástupcu od Laborca načal Erik Piatak. Humenné však do tej chvíle vôbec nehralo zakríknuto a v prvých piatich minútach sa mohlo aj ujať vedenia. "Výsledkovo sa to pre nás skončilo veľmi zle. Nedá sa povedať, žeby sme od začiatku hrali slabo, ale doplatili sme na chyby, ktorých sme sa dopustili. Neviem, čo k tomu dodať," vyslovil sa Vladislav Solomončak, krčiac ramená nad konečným rezultátom. Ruský hokejista, ktorý pôsobí na Slovensku od roku 2015 sa postaral aj o dosiahnutie zaujímavého miľníka. Dukla do stretnutia s nováčikom ani raz neinkasovala a dovtedy "gazdovala" s výborným skóre 9:0. Práve jej bývalý hráč z minulej sezóny ako prvý prestrelil Adama Trenčana. Stalo sa tak v čase 19:55 pri presilovke, keď ťažil z presnej prihrávky Pavúka. "Netreba sa na to pozerať tak, že ja som sa o to pričinil. Bola to výsledná práca celej formácie, ktorá vtedy bola na ľade. Áno, vyšlo to na mňa, no nesnažil som sa byť prvým, kto im preruší nulu na konte. Na druhej strane však už to bolo potrebné ukončiť, lebo nie je možné, aby v hokeji nejaký tím tak dlho neinkasoval," rozosmial sa 27-ročný odchovanec ruského klubu Dizel Penza. Medzi hráčmi sa pri takýchto situáciách, akými sú úvodné prekonanie súperovho brankára, alebo dosiahnutie hetriku, zvykne nastať okamžité kasírovanie. Pribudne nejaká sumička do tímovej pokladne? "Podľa mňa nie. Pokladník na to určite zabudol pri takom množstve gólov, ktoré sme dostali. Aspoň ušetrím," nahodil šibalský úsmev sympatický Rus.

Prečítajte si aj

FOTO Špekulanti sa k vstupenkám dostali, skutoční fanúšikovia nie

Avizované zemplínske derby, alebo ľudovo povedané Bitka o Laborec zaznamenala v priebehu týždňa celkom pozitívny ohlas. Domáca strana bola nabudená na kvalitného protivníka, tá michalovská sa zasa tešila na možné predĺženie víťaznej série. Sedačky humenského stánku zaplnilo 1233 jednotlivcov. O to viac strata bodov jednoznačným spôsobom zabolela. "Chcel by som všetkým fanúšikom poslať odkaz, že nás táto prehra veľmi bolí a mrzí. Nečakali sme, že takto vysoko padneme. Najbližšie im pripravíme radosť. Nech nám to prepáčia," poslal do radov fanatikov MHK Humenné odkaz po zbabranom derby Vladislav Solomončak.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk/Ivan Harčár

Diskusia

Podobné články