Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

TL: Košice nedovolili drámu a Miškovec pokorili šiestimi gólmi

KOŠICE - HC Košice - DVTK Jegesmedvék Miškovec 6:3 (3:0, 1:3, 2:0) v 3.kole Tipsport ligy.
Zdroj: 29239
Zdieľajte:

Utorok 18.9.2018 - 3.kolo Tipsport liga 2018/19

HC Košice - DVTK Jegesmedvék Miškovec 6:3 (3:0, 1:3, 2:0)

Góly: 3. Suja (McDowell, Nagy), 9. Suja (Spilar, Lenďák), 17. Dudáš (Kafka, Pretnar), 27. Šoltés (Haščák, Nagy), 50. Galamboš (Šoltés, Koch), 54. Netík (Kafka, Pretnar) - 29. Kulmala, 38. Loiseau (Magosi, Miskolczi), 40. Láda (Kulmala). Rozhodovali: Konc, Štefik - Gajan, Smrek, vylúčení: 3:9 na 2 min., navyše Dudáš (Koš.) 10 min. za pästný súboj, Rusk (Mišk) 10 min. za pästný súboj a 5 min. + DKZ za napadnutie, presilovky: 3:0, oslabenia: 0:0, 4238 divákov.

Košice: Habal – Lenďák, Dudáš, Pretnar, Koch, McDowell, Pulli, Čížek – Netík, Brophey, Kafka – Spilar, Suja, Nagy (C) – Haščák, Galamboš, Šoltés – Hričina, Krajňák, Klíma - Žitný

Miškovec: Duschek – Slovák, Szirányi, Kiss, Crawford, Milam, Rusk, Milam, Vojtkó, Láda – Magosi (C), Galanisz, Miskolczi – Somogyi Kulmala, Pance – Loiseau, Vas, Harrison – Vincze, Hajós, Ritó

Pozrite si aj

Divoká bitka v NHL: Po údere do tváre musel do nemocnice!

V úvodnej tretine mali herne navrch a svoju prevahu postupne prejavili aj gólmi. V 3. minúte Suja tečoval McDowellovu strelu a ten istý hráč pridal v 9. minúte aj druhý gól, keď presne namieril zo strednej vzdialenosti. Tréner hostí Hanlon reagoval oddychovým časom, ale ani ten jeho zverencov herne neprebral. Hralo sa prevažne na polovici Miškovca, ktorý v 17. minúte doplatil na oslabenie. Obranca Dudáš clonil brankárovi Duschekovi vo výhľade a tečoval Kafkovu strelu - 3:0.

Domáci boli pri chuti a v 24. minúte mohli pridať štvrtý gól, Netík však nezištnú Bropheyho prihrávku nezúročil. Keď Šoltés v 27. minúte využil dvojnásobnú presilovku Košičanov a zvýšil na 4:0, vyzeralo to na jednoznačnú záležitosť domácich. Tí však v ďalšom priebehu druhej časti spravili viacero defenzívnych chýb, ktoré súper trestal. V 29. minúte Kulmala získal puk po nedorozumení domácich hráčov pred brankárom Habalom a upravil na 4:1. V 38. minúte Loiseau získal puk po ďalšej chybe domácich a blafákom si vychutnal Habala. Hráči Miškovca do konca druhej časti znížili na 4:3, keď si Ládovu strelu nešťastne stečoval Pretnar.

Hostia vstúpili do tretej časti s odhodlaním vyrovnať, no obrana Košičanov pracovala spoľahlivejšie než v závere druhej tretiny. Dôležitý moment priniesla 50. minúta, keď Galamboš vyriešil únik troch proti jednému presnou strelou - 5:3. Rušno bolo aj o minútu neskôr, keď Rusk nešetrne trafil domáceho kapitána Nagya, ktorého následne pästným súbojom pomstil Dudáš. Košičania o svojom víťazstve definitívne rozhodli v presilovke v 54. minúte, keď bez prípravy presne namieril Netík - 6:3.

Hlasy trénerov:

Marcel Šimurda (asistent trénera HC Košice): "Z našej strany bol výborný vstup do zápasu. V prvej tretine sme súperovi odskočili na tri góly, ale v druhej časti sme mali výpadok desiatich minút, kde sme vlastnými chybami vrátili Miškovec do zápasu. Mohlo nás to stáť zápas, ale cez prestávku sme si povedali tvrdé slová, ktoré padli na úrodnú pôdu. Počkali sme si na šance, ktoré prišli a zvládli tento súboj za tri body."

Glan Hanlon (tréner DVTK): "Blahoželám Košiciam k výhre. V prvej tretine boli jasne lepší. Teší ma, že sa naše mužstvo vedelo vrátiť do zápasu."

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články