Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Nikto sa nebude pýtať, ako sa zrodila výhra

POPRAD - Popradskí hokejisti v rámci 2.kola Tipsport ligy hostili na domácom ľade nováčika MAC Budapešť. Maďarský celok mal nevydarený ligový debut a pod Tatrami sa črtala šanca na reparát. Takmer mu to vyšlo. Kamzíci len horko-ťažko vyhrali 3:1. Skóre duelu otvoril v ostatnom období gólovo plodný útočník Samuel Mlynarovič.
Zdroj: 29214
Zdieľajte:

Očakávala sa jednoznačná záležitosť domácich, avšak hostia celých šesťdesiat minút ukazovali, že sa postupne na nich prejaví progres. Až do záverečnej sirény bolo stretnutie mimoriadne vyrovnané. O zisku prvých troch bodoch rozhodol gólom pri power-play obranca Fabián. "Ako v Trenčíne, tak aj teraz s Budapešťou sme premárnili veľmi veľa šancí a z toho dôvodu sme sa museli o výsledok strachovať do konca. Treba ale pochváliť súpera za výborné korčuľovanie, čo nám niekedy robilo problémy. Nikto sa však nebude pýtať, akým spôsobom sme vyhrali. Dali sme tri góly, dostali jeden, preto si pripisujeme tri body,"nechal sa počuť strelec prvého gólu v stretnutí Samuel Mlynarovič.

Prečítajte si aj

Tatar dostal nového spoluhráča, skúsený útočník dorazil zo San José

Už počas úvodnej časti hry to bolo z popradskej strany príliš kostrbaté a nesúrodé. Hráči si nevedeli prihrať, niekedy im viazol prechod do útočného pásma a všetko to vyústilo v poslednej tretine mohutným piskotom solídne zaplneného hľadiska. "Sami sme nevedeli, čo môžeme od nich čakať, resp. s akým herným štýlom na nás vyrukujú. Dovolím si povedať, že náš začiatok bol opatrný a divákom sa to možno javilo, ako neschopnosť založiť útok. Nám však pomohlo to, že sme išli do vedenia ako prví. Ak by sa stal opak, asi by to skončilo horšie," myslí si aktuálne najproduktívnejší Popradčan.

Oba maďarské tímy v piatkových premiérách "vyfučali" v záverečných tretinách. Dve časti sa držali sľubne, no neskôr sa na nich zrejme podpísali kondičné resty a utŕžili debakle. V Poprade si MAC počínal skutočne precízne a hrýzol do poslednej chvíle. Pri troche šťastia sa mohol súboj posunúť aj do predĺženia. "Veľakrát nás vedeli dostať pod tlak, ale i prečíslovali nás. Dokonca nám ukázali, že v zadných radoch musíme hrať zodpovednejšie a vyvarovať sa prepadom v útočnom pásme. Verím, že každým tréningom naša hra dostane určitý systém a budeme to úspešne praktizovať v samotných dueloch," želal si Mlynarovič, držiac fľašu s iontovým nápojom.

Prečítajte si aj

Kuriózny moment v Brne: Rozhodca od bolesti vykríkol

28-ročný rodák kamzíkov má momentálne výbornú hernú fazónu, podčiarknutú sypaním gólov. Veď za ostatné štyri stretnutia napol súperovu sieť až jedenásťkrát! Najviac zažiaril minulý piatok v rámci Vyšehradského pohára, keď Újpesti nastrieľal dvojitý hetrik. Čo ho čakalo po príchode do šatne? "Bola to rarita a zábava v jednom. Všetky šance, čo som mal na hokejke, skončili v bráne. Nie je to ale podstatné a nebudem sa snažiť lámať rekordy. Prvoradé je, aby sme v tabuľke šliapali hore ako celok. Súťaž bude maximálne vyrovnaná a každý bod môže na konci chýbať, alebo rozhodnúť," doplnil center druhého útoku HK a na otázku, aký honorár mu vystavil klubový pokladník s úsmevom skonštatoval: "Ujal sa toho a vypísal mi sumu, ktorú si nechám pre seba," uzavrel dialóg Samuel Mlynarovič.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk/Ivan Harčár

Diskusia

Podobné články