Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Williams kapitánom Caroliny, Ekman-Larsson povedie Arizonu

RALEIGH - Novým kapitánom hokejistov Caroliny Hurricanes sa stal kanadský veterán Justin Williams. Jeho asistentmi budú obranca Justin Faulk a center Jordan Staal, ktorí sa delili o kapitánsku funkciu v minulej sezóne NHL.
Zdroj: 27740
Zdieľajte:

Williams je 16. kapitánom v klubovej histórii a ôsmym od roku 1997, keď sa Hartford Whalers presťahovali do Severnej Karolíny. Tridsaťšesťročný krídelník sa do tímu Hurricanes vrátil vlani v lete, s 51 bodmi (16+35) v 82 zápasoch bol tretím najproduktívnejším hráčom tímu v uplynulom ročníku. Informoval o tom oficiálny portál súťaže.

Prečítajte si aj

Rask si porezal prsty pri krájaní v kuchyni, podstúpil operáciu

Nového kapitána má aj klub NHL Arizona Coyotes, stal sa ním švédsky obranca Oliver Ekman-Larsson. "Kojotom" chýbal líder s "céčkom" od ukončenia kariéry Shanea Doana po sezóne 2016/2017.

Dvadsaťsedemročný bek je iba štvrtým kapitánom klubu od jeho presťahovania z Winnipegu pred 22 rokmi, pred Doanom si plnili túto úlohu Keith Tkachuk (1996-2001) a Teppo Numminen (2001-03). Ekman-Larsson strávil v drese Phoenixu, resp. Arizony všetkých svojich osem profiligových sezón. V minulom ročníku odohral kompletných 82 duelov základnej časti, pričom zaznamenal 14 gólov a 28 asistencií.

Zdieľajte:
Pridal: Matej Kubove
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články