Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Slovanisti šťastní za prvú výhru sezóny: Pomôže hlavne psychicky, potrebovali sme to

BRATISLAVA - Hokejisti Slovana Bratislava vybojovali prvé víťazstvo v novej sezóne Kontinentálnej hokejovej ligy. V utorok zdolali na domácom ľade Severstaľ Čerepovec po tuhom boji 2:1.
Zdroj: 28741
Zdieľajte:

Úvod stretnutia góly neprinášal, viac šancí však mali hostia. "Belasých" niekoľkokrát podržal brankár Marek Čiliak: "Dosiahli sme veľmi dôležité víťazstvo, aj z pohľadu psychiky, podporené Marekom Čiliakom v bránke. Ubránili sme viacero oslabení," hodnotil stretnutie tréner Vladimír Országh.

Prečítajte si aj

Slovan doma tesne zdolal Čerepovec, pripísal si prvú výhru v sezóne

Slovan si na svoje šance počkal. Najskôr dve dobré príležitosti nevyužil proti krajanovi Furchovi obranca Klok, v 26. minúte však udrel Matúš Sukeľ: "Som veľmi rád, že sme vyhrali. Dosiahli sme veľmi dôležité víťazstvo na domácom ľade. Povedali sme si, že musíme dať nejaké škaredé góly, dnes nám ich tam, chvalabohu, padlo viac ako súperovi. Marek Čiliak chytal znovu výborne, na konci sme mali aj trochu šťastíčka, ale to patrí k tomu. Všetci sme bojovali. Gól poteší, po vyhratom zápase ešte viac," povedal po stretnutí mladý reprezentant.

Gólový účet v KHL si v poslednej minúte druhého dejstva otvoril aj ďalší mladík a síce Adam Liška: "Takýto zápas sme potrebovali. Potrebovali sme sa chytiť, dali sme do toho všetko. Môžeme chvíľku oslavovať, ale nie dlho, lebo vo štvrtok nás čaká opäť ťažký zápas. Čo sa týka divákov, tí prídu na štadión, ak budú naše výkony adekvátne," nechal sa počuť navrátilec zo zámoria.

Prečítajte si aj

MS 2019: Poznáme ceny lístkov: Najlacnejšia vstupenka iba za 10 eur!

Ex-Slovanista Zach Boychuk síce v úvode poslednej tretiny znížil, ale na viac sa Severestaľ nezmohol: "Na konci sme mali trochu šťastia, aj to patrí k hokeju. Je to pre nás veľmi dôležitý impulz do ďalšej práce. Veľa malých vecí sme dnes urobili dobre, boli tam samozrejme aj minely, ale budeme na tom pracovať ďalej. Chalani si zaslúžia absolutórium," dodal Országh.

"Nepodarilo sa nám zrealizovať to, čo sme si predsavzali. Nezostáva nám nič iné, ako sa pripraviť na ďalší zápas," vyjadril sa Alexander Guľjavcev, tréner hostí.

Zdieľajte:
Zdroje informácií: TASR, hokejovysvet.sk

Diskusia

Podobné články