Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Reprezentácia hladná po úspechu

Naše predstavovanie sa blíži ku koncu. Dnes si predstavíme už tradičného účastníka šampionátu, Nemecko.
Zdroj:
Zdieľajte:

Nemecká reprezentácia svoje prvé veľké hokejové skúsenosti získala v roku 1911. No až v roku 1991 vznikla terajšia podoba hokejovej reprezentácie Nemecka.

Väčšinu svojho času strávila Nemecká reprezentácia v elitnej skupine a teda A-kategórií. V roku 2006 ešte raz nakukla do B divízie, no od vtedy je stále medzi elitou. Medzi najväčšie úspechy Nemecka patria nepochybne dve bronzové medaile , ktoré získali na ZOH v roku 1932 a 1976.

Za najväčšie úspechy na MS sa pokladá strieborná medaila zo šampionátu 1930, ktorý sa uskutočnil v troch krajinách a to v Rakúsku, Francúzsku a Nemecku. Striebornú medailu získali aj v roku 1953. Na medailu sa Nemci pozreli aj v Taliansku, kde sa uskutočnili MS v roku 1934. Nemecko tam získalo 3. miesto a teda medailu bronzovú.

Pozrime sa teraz ale na dvoch rekordmanov. Prvým je Udo Keissling , ktorý odohral v nemeckom drese najviac zápasov a to konkrétne 320.

Druhým rekordmanom bude Erich Kuhnhackl , ktorý strelil v reprezentačnom drese až 210 gólov. Obaja rekordmani už svoju kariéru ukončili.

Nemci sú aktuálne vo svetovom rebríčku na 11 mieste. Najlepší výsledok zaznamenali v roku 2003 kde obsadili 8. miesto.

Výber Nemecká má alebo by mal mať vo svojom výbere najmä hokejistov z domácej ligy. Hovoriť o veľkých hviezdach v klube bude ťažké. Za zmienku ale nepochybne stojí Marcel Muller, ktorý hrá za MODO a Alexander Barta, ktorý oblieka farby Rogle BK. Oba kluby sú zo Švédska.

Tento rok sa na šampionáte stretnú v skupine s: Lotyšskom, Ruskom, Švajčiarskom, Bieloruskom, Fínskom, Kazachstanom a USA.

V roku 2013 Nemci skončili na 9. mieste a tak sme zvedaví, či nás tento rok niečom prekvapia.

Štatistiky:

Prvý zápas - Nemecko 9:1 Svajčiarsko(1910)

Najvyššia výhra: Nemecko 14:0 Juhoslávia(2000)

Najvyššia prehra: Sovietský zväz 10:0 Nemecko(1990)

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia