Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Omsk pokračuje vo výraznom posilňovaní kádru, získal dve mená ostrieľané NHL-kou

OMSK - Ruský veľkoklub Avangard Omsk hlási ďalšie nesmierne zaujímavé posily.
Zdroj: 6618
Zdieľajte:

Do klubu, v ktorom svojho času pôsobil aj legendárny Jaromír Jágr, mieria dvaja kanadskí útočníci, Maxime Talbot a David Desharnais. Obaja podpísali ročné kontrakty.

Starším z dvojice je 34-ročný center alebo ľavý krídelník Maxime Talbot, ktorý uplynulé dve sezóny odohral v KHL za Lokomotiv Jarosľavl.

Prečítajte si aj

Andrisík spoznáva Zvolen, teší sa na novú skúsenosť a zápasy proti Banskej Bystrici

Jedenásť sezón však strávil v NHL, kde odohral celkovo 788 duelov (109+134) za Pittsburgh Penguins, Philadelphiu Flyers, Colorado Avalanche a Boston Bruins. V roku 2009 vyhral s "tučniakmi" Stanley Cup, dokonca sa postaral o víťazný gól finálovej série.

David Desharnais má 31 rokov, preferuje pozíciu centra. V KHL bude pôsobiť prvým rokom, z európskych klubov zatiaľ obliekal iba dres švajčiarskeho celku HC Fribourg-Gottéron, bolo to počas lock-outu v sezóne 2012/13, kedy Talbot nastupoval za fínsky Ilves, ale na Spengler Cupe sa obaja spolu stretli v mužstve tohto účastníka NLA.

V NHL nastupoval Desharnais za Montreal Canadiens, Edmonton Oilers a New York Rangers. Celkovo odohral 575 zápasov. Strelil 91 gólov, pridal 208 asistencií.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: eliteprospects.com

Diskusia

Podobné články