Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Skapski vo Zvolene očakáva víťazstvá: "Budem sa snažiť čo najviac pomôcť tímu"

Zvolen - Počas nedávno skončeného Memoriálu Pavla Zábojníka vo Zvolene sa náš portál porozprával s novou posilou domáceho HKM Zvolen, brankárom Mackenziem Skapskim.
Zdroj: 29134
Zdieľajte:

Kanadský brankár by sa mal vo Zvolene stať nástupcom svojho krajana Drewa MacIntyreho, ktorý Zvolen opustil po skončení minulej sezóny. Vo Zvolene sú opäť najvyššie ciele, a to bol jeden z hlavných dôvodov, prečo Skapski prikývol na ponuku HKM. "Do Zvolena som prišiel, pretože som počul, že v mužstve budú naozaj kvalitní hráči aj tréneri. Cieľom tímu je vyhrať titul, a to je pre mňa tá najdôležitejšia vec."

V šatni sa cíti dobre a postupne sa spoznáva s prostredím aj novými spoluhráčmi. "Som tu zatiaľ iba týždeň, ale viacero chalanov som už spoznal a všetko v mužstve je bezproblémové."

Prečítajte si aj

VIDEO Poprad odohral dvojzápas vo Walese, domov sa vracia s jednou výhrou

Vo Zvolene je asistentom trénera skúsený fínsky hokejový odborník Raimo Summanen, spoluprácu s ktorým si pochvaľuje aj Kanaďan Skapski. "Raimo je veľmi skúsený tréner, ktorý nás hráčov môže veľa naučiť. Som veľmi rád, že s ním môžem spolupracovať," povedal o svojom fínskom trénerovi Skapski.

Ako je známe vo Zvolene majú len tie najvyššie ambície a to isté platí aj o Skapskom. "V sezóne očakávam víťazstvá. Budem sa snažiť k nim tímu, čo najviac pomáhať. Už sa veľmi teším na sezónu. Viem, že to bude zábava," vyslovil Skapski svoje očakávania v novom klube.

Skapski má takisto skúsenosť aj s najlepšou ligou sveta. V NHL si zahral v drese New Yorku Rangers. "Bolo úžasné hrať za New York Rangers. Mám na to nezabudnuteľné spomienky," povedal robustný brankár. Skapski nevybral toho najlepšieho hráča, s ktorým kedy hral. "Každý jeden hráč má svoje individuálne schopnosti. Každý hráč, s ktorým som sa stretol sa mi snažil pomôcť, aby som sa cítil pohodlne," povedal Skapski na adresu svojich spoluhráčov v NHL.

Prečítajte si aj

MacIntyre vymenil Zvolen za exotickú Ázijskú ligu

Skapski zažil niekoľko spoločných tréningov s brankárskou legendou Henrikom Lundqvistom. "Párkrát sme spolu trénovali a aj sme sa niekoľkokrát rozprávali. Je to výnimočný brankár a naozaj príjemný chlapík", opísal Skapski svoje skúsenosti s legendárnym Švédom a klubovou ikonou Rangers.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk/ Matej Babic

Diskusia

Podobné články