Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Giroux si záver kariéry spestrí v lige pre seniorov

OTTAWA - Skúsený kanadský útočník si zahrá tamojšiu súťaž LNAH.
Zdroj: 15260
Zdieľajte:

37-ročný krídelník Alexandre Giroux sa po šiestich sezónach v Európe vracia do zámoria. Zmluvu na rok podpísal s mužstvom Thetford Mines Assurancia hrajúcim LNAH.

Prečítajte si aj

Býval hviezdou NHL, no teraz ho kluby nechcú: Skúsený obranca sa asi vráti do Európy!

Táto poloprofesionálna súťaž je známa tým, že si do nej chodia na "staré kolená" zahrať mnohí známi hráči aj z NHL. Pôsobili v nej také esá ako Ryan Smith, Patrick Côté, Michel Picard, Stéphane Richer, Bobby Dollas, Guillaume Lefebvre, Garrett Burnett, Jesse Bélanger, Donald Brashear, Yves Racine, Anthony Stewart, Sylvain Blouin, Donald Brashear, Sébastien Caron, Mathieu Biron, Marc-André Bergeron, Sébastien Charpentier alebo aj Slovák Juraj Kolník.

Samotný Giroux má na konte 48 stretnutí v NHL (6+6) za Columbus Blue Jackets, Edmonton Oilers, New York Rangers a Washington Capitals. Najväčšiu časť svojej seniorskej kariéry strávil v AHL, ktorú dvakrát vyhral.

Šesť sezón odohral v Európe. V KHL nastupoval za Dinamo Riga a Medveščak Záhreb, vo švajčiarskej NLA zas za HC Ambrì-Piotta a Kloten Flyers. Uplynulý ročník strávil vo francúzskom Grenobli. Stal sa najproduktívnejším hráčom Ligue Magnus. V tíme Kanady sa trikrát zúčastnil Spengler Cupu, raz ho vyhral.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: eliteprospects.com

Diskusia

Podobné články