Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Zaujímavý prestup v Tipsport lige: Salija opúšťa Nové Zámky, posilnil konkurenciu!

BRATISLAVA - Lotyšský obranca Arturs Salija opustil MHC Nové Zámky, ale ostáva v Tipsport lige.
Hráči Nových Zámkov sa tešia z gólu.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Novým zamestnávateľom produktívneho zadáka bude HK Poprad, ktorý na nový ročník stavia veľmi silný tím.

Prečítajte si aj

S Daňom bojoval o miesto vo Winnipegu, teraz mieri do Švajčiarska

Arturs Salija začínal s kariérou v rodnej Rige, kde si odkrútil tri sezóny v MHL. Následne sa cez lotyšsku najvyššiu súťaž, Kazachstan, ruskú VHL či poľský Sanok dostal až do našej extraligy. V sezóne 2016/17 obliekal dres Martina, kde si pripísal štyri góly a deväť asistencií. Následne sa presunul do Nových Zámkov, kde dokázal osemkrát skórovať a prihrať na sedemnásť gólov. Arturs má dlhoročné skúsenosti aj s reprezentáciou Lotyšska. Je účastníkom majstrovstiev sveta do 18 aj 20 rokov, za seniorov nastúpil v 21 dueloch. Až štrnásť si ich pripísal v minulej sezóne.

"Sme radi, že sme doplnili mužstvo o kvalitného obrancu. Budeme od neho očakávať tvrdú prácu a kvalitné výkony. Boli sme v jednaní už dlhšie a sme spokojní s tým, že sme dospeli k dohode o uvoľnení z Nových Zámkov," povedal pre oficiálnu stránku "kamzíkov" prezident klubu Ľudovít Jurinyi.

Prečítajte si aj

Slovan si vypočul prvé nie, zámorská hviezda sa do klubu nevráti

"Som rád, že som sa nakoniec dostal do mužstva, akým je Poprad. Budem sa snažiť podávať také výkony, aby som mu pomohol k dobrým výsledkom a prečo aj nie k nejakému poháru," nechal sa počuť samotný Arturs Salija.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hkpoprad.sk

Diskusia

Podobné články