Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Brittain si nemohol vybrať lepšie, prežil najlepšiu sezónu v kariére

BANSKÁ BYSTRICA - Kanadský útočník Josh Brittain strávil na Slovensku úspešnú minulú sezónu, v ktorej s HC ´05 iClinic Banská Bystrica získal majstrovský titul. Nový ročník však odohrá v tíme nemeckého nováčika druhej najvyššej súťaže Deggendorfer SC.
Zdroj: 25185
Zdieľajte:

28-ročný rodák z Miltonu začal minulý ročník z osobného hľadiska veľmi dobre. Už v príprave strieľal góly ako na bežiacom páse, išlo mu to aj v lige. Na prelome rokov ešte dvakrát prekonal Frederika Foltána v bráne Nových Zámkov, od nového roku ale herne tápal a v play-off dokonca spadol do štvrtého útoku.

Prečítajte si aj

Slovan otvorene priznal záujem o zámorské hviezdy KHL: Chce týchto päť mien!

Aj tak ale ročník považuje za úspešný: "Minulá sezóna v Banskej Bystrici bola pre mňa najlepšia v kariéra. Nemohol som si vybrať lepšie mužstvo a mesto pre moju prvú sezónu v Európe. Chcel by som sa poďakovať všetkým spoluhráčom a fanúšikom za to, že spravili tento rok tak špeciálnym. Najlepším momentom ročníka bolo rozhodne zdvihnutie majstrovského poháru nad hlavu. Vyhrať to bolo niečo neuveriteľne špeciálne. Želám celému klubu veľa šťastia do novej sezóny a verím, že vyhrajú ďalší titul, tretí v rade," povedal exkluzívne pre hokejovysvet.sk strelec dvadsiatich tipsportligových gólov.

Nový ročník strávi v Nemecku. Ročný kontrakt podpísal s nováčikom DEL 2 Deggendorfer SC, kde chce byť znova úspešný: "Bolo to pomerne ľahké rozhodnutie, nakoľko bol o mňa záujem. Počul som o tamojšom hokeji veľa dobrého. Z tých ponúk, ktoré som dostal, bola táto najlepšia," pokračuje Brittain.

Prečítajte si aj

Banskobystričania doplnili tím o mladého slovenského brankára

V klube je viacero zámorských hokejistov, takisto aj tréner je Kanaďan: "Bolo pre mňa veľmi dôležité, aby som podpísal zmluvu s tímom, v ktorom hrajú hráči, ktorých poznám. Niekoľko ich tam je, navyše pozitívom je aj John Sicinski, kouč zo Severnej Ameriky," vysvetľuje robustný útočník.

Ciele si stanovil jasne: "Očakávam, že prežijem ďalšiu úspešnú sezónu. Verím, že by sa mi mohlo podariť byť najlepším strelcom súťaže a zlepšiť si tak moju gólovo najlepšiu sezónu. Tiež by som veľmi rád vyhral ďalší titul," dodal Josh Brittain pre hokejovysvet.sk.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk/Matej Kubove

Diskusia

Podobné články