Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Prečo práve maďarské tímy? V budúcnosti Tipsport liga rozšírená o ďalšie kluby zo zahraničia

BRATISLAVA - Pred vyše dvoma mesiacmi sme vám priniesli informáciu o rozšírení Tipsport ligy a dva maďarské kluby DVTK Jegesmedvék Miškovec a MAC Budapešť. V niektorých fanúšikoch to vyvolalo vlnu kritiky a to najmä kvôli národnostným rozdielom. V budúcnosti je totiž veľmi reálne, že Tipsport liga sa rozšíri o ďalšie kluby a to priamo zo zahraničia.
Zdroj: 27252
Zdieľajte:

Miškovec a Budapešť budú okrem sponzorov priamo dotovaný aj štátom a vyzerá to tak, že začnú sezónu s rozpočtom, o ktorom sa môže slovenským klubom len snívať.

Prečítajte si aj

Fehérváry je vzorom pre mladých: VIDEO jeho tvrdej práce prinieslo zaslúžené ovocie

Maďarský premiér Viktor Orbán odsúhlasil svojím podpisom poskytnutie dotácie 600 miliónov forintov (cca 1,883 mil. eur) na podporu maďarského hokeja. Peniaze by mali ísť na podporu športových, strategických a rozvojových aktivít. Ich súčasťou by mal byť aj štart klubov DVTK Jegesmedvék Miškovec a MAC Budapešť v slovenskej Tipsport Lige.

Atmosféra hokeja na štadióne v Miškovci

V minulosti mali viaceré zahraničné kluby záujem o Tipsport ligu. Hovorilo sa o tímoch zo susedného Poľska, český Vsetín a dokonca aj ukrajinské kluby. O tom, či sa rozšíri počet účastníkov, sa necháme prekvapiť. Každopádne rozšírenie TP o dva maďarské kluby ukáže, či to bola dobrá skúsenosť.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovýsvet.sk

Diskusia

Podobné články