Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Slovan prišiel o kanoniera

Trio slovenských hokejistov bude v budúcej sezóne pôsobiť v klube KHL Amur Chabarovsk. Dvojročné kontrakty s tímom, ktorý obsadil v nedávno skončenej sezóne celkovú poslednú priečku, podpísali Rastislav Špirko, Marcel Haščák a Michel Miklík.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Dvadsaťdeväťročný Špirko pôsobil v uplynulom ročníku v Spartaku Moskva, ktorého fungovanie však poznačili finančné problémy a klub sa po odchode kľúčových hráčov neprebojoval do play off. V minulosti obliekal v KHL ešte dresy Jekaterinburgu či Leva Poprad. V sezóne 2009/2010 získal majstrovský titul v českých Pardubiciach.

Pre Marcela Haščáka to po pôsobení v Diname Riga bude druhý angažmán v nadnárodnej súťaži. Pred troma rokmi získal titul v slovenskej extralige s HC Košice a z helsinského šampionátu z roku 2012 si odniesol striebornú medailu.

Cenný kov získal vo fínskej metropole aj Michel Miklík, ktorý má na konte až dva extraligové tituly s "oceliarmi" a posledné dve sezóny obliekal dres slovenského účastníka KHL Slovana Bratislava. Tridsaťjedenročný krídelník reprezentoval Slovensko na februárových ZOH v Soči a národné farby bude hájiť aj na blížiacom sa svetovom šampionáte v Bielorusku.

Zdieľajte:
Pridal: Peter H
Zdroj informácií: TASR

Diskusia