Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Rozšírenie ligy o maďarské tímy nie je krok vzad

ŽILINA - V Žiline to vyzerá na koniec najvyššej súťaže, "vlci" totiž nemajú žiadne financie a vzdalo to aj predstavenstvo klubu. O podobnom osude sa hovorí už aj v Mikuláši, pretože obyvateľom vadí neustále dotovanie klubu mestom. Práve preto je rozšírenie ligy do Maďarska dobrý krok.
Žilina v lige pravdepodobne končí.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

V Žiline sa nám opäť ukázal ten najväčší problém v slovenskom športe - financie. "Vlci" patria plne mestu, ktoré už zrejme odmieta dotovať klub nie primalými čiastkami. Aj preto sa v Žiline hovorí o konci.

V hokejovom klube mesta Žilina rezignovalo už aj predstavenstvo a vyzerá to tak, že v meste, ktoré získalo v roku 2007 titul hokej končí.



Tak ako v Žiline je hokej podporovaný mestom aj v Liptovskom Mikuláši. Od vstupu "liptákov" do najvyššej súťaže zaznievajú negatívne ohlasy občanov, ktorí nie sú spokojní s tokom veľkej časti do hokejového klubu. Môže to byť teda otázkou času, kedy nastane podobný problém aj v Liptovskom Mikuláši.

Práve preto je vstup klubov z Maďarska krokom vpred a musia to pochopiť aj fanúšikovia hokeja. Miškovec a Budapešť budú okrem sponzorov priamo dotovaný aj štátom a vyzerá to tak, že začnú sezónu s rozpočtom, o ktorom sa môže slovenským klubom len snívať.



Tieto kluby budú preto určite väčším prínosom, hráči nebudú musieť v týchto tímoch čakať na výplaty niekoľko mesiacov a prinesú do súťaže aj určite niečo nové, čo by ju malo oživiť.

Zazneli ohlasy, prečo sme sa radšej nedívali smerom do Českej ligy. Odpoveď je ale jasná, nemôžeme sa tlačiť tam, kde nás nechcú.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: Hokejový svet

Diskusia

Podobné články