Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

HK Martin predstavil mužstvo aj nového trénera, ambície sú vysoké

MARTIN - Vedenie prvoligového hokejového klubu HK Martin predstavilo vízie do nového ročníka, trénerskú dvojicu a aj hráčsky káder.
Zdroj: 28932
Zdieľajte:

V sezóne 2018/2019 bude účinkovať v I. lige, do ktorej postúpil po roku strávenom v tretej najvyššej súťaži. Predstavitelia klubu hovoria najmä o snahe o stabilizáciu, dlhodobými víziami je najmä práca s mládežou a výchova hráčov pre seniorský hokej.

Prečítajte si aj

Trenčín predstavil nové logo, Radivojevič: Dýcha z neho história

Hlavným trénerom A-mužstva HK Martin bude v novej sezóne Róbert Spišák. "Oslovili ma vízie klubu, ale aj skutočnosť, že v meste je hokejová tradícia s vynikajúcim fanúšikovským zázemím. Tunajší divák rozumie hokeju a verím, že my ho uspokojíme predvedenou hrou. Môžem prezradiť, že veľký priestor dostanú mladí hráči, ktorých v kádri doplní niekoľko skúsenejších," povedal na pondelkovej tlačovej konferencii Spišák, ktorého asistentom bude martinský odchovanec Radovan Somík. "Pripadá mi to ako návrat k tomu, čo Martin vždy produkoval. Bol liahňou talentov, no v nedávnych rokoch sa do mužského hokeja presadilo menej hráčov. Myslím si však, že cesta zamerania sa na mládež je správna," poznamenal Somík.

Nielen návrat majstra sveta z roku 2002, ale aj obrancu Jána Tabačeka či útočníka Jaroslava Markoviča potvrdzujú snahu úspešných odchovancov o reštart martinského hokeja. Markovič má v HK Martin okrem hráčskej pozície aj funkciu kondičného trénera. "Verím, že postupnými krokmi spravíme výrazný posun vo všetkých smeroch. Jedným z našich cieľov je, aby napredovala martinská hokejová mládež. Páči sa mi vízia súčasného vedenia klubu a predstava, ako by sa mal uberať martinský hokej. Prioritou je vychovávať mladých hráčov. Pri ich zapracovávaní do A-mužstva je potrebné byť trpezlivý a neschovávať ich do štvrtého útoku. Mojím osobným cieľom je mať v horizonte 10 rokov aspoň jedného hráča draftovaného do NHL," uviedol Markovič.

Prečítajte si aj

Radosť vo Zvolene: HKM udržal hviezdneho útočníka!

Výkonný riaditeľ klubu Milan Murček pre TASR už dávnejšie prezradil športové ciele HK Martin. "Našou prvoradou ambíciou v sezóne 2018/2019 bude stabilizácia klubu, ale myslíme aj na postup do najvyššej súťaže. Ten však nie je bezpodmienečným cieľom. Uvidíme, ako sa sezóna vyvinie, no v dlhodobom horizonte myslíme na najvyššiu súťaž. Momentálne sa sústredíme na sezónu v I. lige."

Hlavnými farbami klubu budú biela a modrá, úplnou novinkou je klubové logo. Ním je hlava rytiera Martina, ktorý je aj v erbe mesta. Po vzore iných klubov má martinský aj alternatívne logo, ktorým je písmeno "M" a ktoré bude umiestnené na ramenách dresov i na iných suveníroch. "Našou ambíciou je vytvoriť silnú komunitu, ktorá bude dlhodobá a silná. Dá sa povedať, že začíname novú etapu martinského hokeja, úplne novým je aj logo. Naším heslom bude "odvaha, sila, vytrvalosť", pričom na sociálnych sieťach budeme používať hashtag #nazivotcely. Aj zámery nás všetkých, ktorým záleží na martinskom hokeji sú dlhodobé, takpovediac na celý život," prezradil marketingový manažér HK Martin Igor Pĺž.

Súčasný káder HK Martin pre sezónu 2018/2019:

Brankári: Lukáš Gavalier, Branislav Bernát, Samuel Hlavaj

Obrancovia: Ján Tabaček, Michal Dvořák, Tomáš Rusina, Marek Pacalaj, Jakub Burzík, Filip Oravec, Adam Themár

Útočníci: Jaroslav Markovič, Matej Dírer, Tomáš Pokrivčák, Ivan Brezniak, Langhammer Jakub, Lukáš Zeliska, František Poliaček, Andrej Jurášek, Ivan Brveník, Matúš Rudzan, Filip Simon

Zdieľajte:
Pridal: Igor Malina
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články