Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Bakošovi sa plní sen, už volal aj s Chárom: Najväčšia šanca v živote

BOSTON - Pre Martina Bakoša je zmluva s Bostonom Bruins krokom ku splneniu detského sna. Slovenský hokejista dostal ponuku, ktorá sa neodmieta, a v septembrovom prípravnom kempe "medveďov" bude mať šancu zabojovať o vytúženú NHL.
Zdroj: 28519
Zdieľajte:

Reprezentačný útočník podpísal vo štvrtok s Bruins dvojcestný ročný kontrakt, ktorý mu na profiligovej úrovni garantuje 700.000 dolárov. V prípade, že by sezónu odohral na farme, zarobil by si 200.000 USD za sezónu. "Je to pre mňa obrovská výzva, najväčšia šanca v živote. O NHL sníva každý malý chlapec, ktorý začne hrať hokej. Nie som výnimka. Teraz bude na mne, aby som dokázal, že si miesto v súťaži zaslúžim," povedal Bakoš pre portál sport.cz.

Prečítajte si aj

MEGAPRESTUP Martin Bakoš mieri do NHL!

Dvadsaťosemročný krídelník bol v uplynulej sezóne s 40 bodmi najproduktívnejší hráč Liberca v základnej časti českej extraligy, vrátane play off odohral 62 zápasov s bilanciou 16 gólov a 29 asistencií. Svojimi výkonmi si vypýtal pozvánku na ZOH v Pjongčangu aj na MS v Dánsku. Po sezóne mal pôvodne zamieriť do tímu úradujúceho českého majstra Kometa Brno, využil však výkupnú klauzulu v kontrakte a upísal sa Mora IK. Nakoniec je však možné, že nebude hrať ani švédsku SHL, keďže prišla neodolateľná ponuka z Bostonu. "Dostať sa do NHL, o tom Martin vždy sníval. Boston rokoval rýchlo a férovo, podmienky zmluvy sú veľmi solídne. Taká ponuka sa neodmieta," uviedol hráčov agent Robert Spálenka.

Mora sa už tešila na veľkú posilu, Boston však využil pravidlo, podľa ktorého hráči pod zmluvou v európskych kluboch môžu do 15. júna podpísať kontrakt v NHL. "Bostonu vznikla medzera v zostave a Martin sa o ňu chce pobiť. Samozrejme nemá garantované, že hneď naskočí do NHL, ale šancu určite má," tvrdí Spálenka o svojom klientovi. "Martin má za sebou výbornú sezónu v Liberci, veľmi slušne odohral aj majstrovstvá sveta. Dospel do fázy, keď je z neho rozdielový hráč, ktorý dokáže ťahať tím. Preferoval KHL či švédsku ligu, kde cítil, že by sa mohol hráčsky ešte viac rozvinúť. O možnosti NHL iba tajne sníval."

Bakoš si tak po angažmánoch v najvyššej slovenskej súťaži (SR 20, Slovan Bratislava, Skalica), českej extralige (Liberec), KHL (Slovan a Červená hviezda Kchun-lun) má šancu premiérovo vyskúšať aj zámorskú súťaž. Ak sa mu podarí získať miestenku v prvom tíme Bruins, stane sa spoluhráčom dlhoročného kapitána "medveďov" Zdena Cháru. O pevné miesto v zostave Bostonu bojuje aj ďalší Slovák Peter Cehlárik, ktorý nastupoval v uplynulých dvoch ročníkoch prevažne za farmu Providence Bruins v AHL. "Viem, že ma čaká najväčší boj, ktorý môže hokej ponúknuť. Ale keby tomu bolo inak, nebola by NHL najlepšou ligou na svete. Verím, že mi pomôže takisto česko-slovenská partia, ktorá je vraj v Bostone parádna," teší sa Bakoš na novú výzvu. "So Zdenom Chárom som si už volal, veľmi sa na neho teším. Je to veľký líder a skvelý hokejista. Teraz v lete čo najviac potrénujem, aby som bol na novú výzvu čo najlepšie pripravený," dodal.

Zdieľajte:
Pridal: Igor Malina
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články