Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Skryté poklady NHL

Nikto nevie, ako sa bude dariť jeho klubu v budúcnosti. Niečo také sa ťažko odhaduje, ale na základe počtu a kvality mladých hokejistov sa určitý obraz vytvoriť dá. Ponúkame vám teda pohľad na tých najtalentovanejších mladíkov, ktorí do NHL zatiaľ neprerazili ale zdokonalujú sa na farmách a juniorských ligách alebo si čerstvo prešli draftom.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Anthony Mantha

Ak je nejaký tím skvelo zabezpečený do budúcnosti, je to Detroit Red Wings. K mladým talentom červených krídiel by mohol už túto sezónu pribudnúť nový power forward. Počas uplynulej sezóny dokázal Anthony skórovať v QMJHL v každom z 57 zápasov a k tomu pridal ešte 63 asistencií. Jeho zručnosť v strieľaní gólov je doslova neuveriteľná a pre Detroit sa v budúcnosti isto stane oporou tímu.

Leon Draisaitl

Pýcha nemeckého hokeja zamieri po začiatku sezóny do talentami nabitého Edmontonu Oilers. Veľkého centra, ktorý hraje kompletný hokej a stále dokáže pozbierať veľké množstvá bodov prirovnávajú k hviezdam ako je Ryan Getzlaf alebo Joe Thorthon. Počas jeho pôsobenia vo WHL dokázal za 128 zápasov pozbierať 163 bodov.

Sam Reinhart

Pre Buffalo sa už postupom času stalo zvykom, že do play off sa často nepozrú. Tento fakt však prináša aj "ovocie" v podobe lepšieho výberu v drafte. Tento rok si totiž Sabers prilepšili o fantastického centra. Ak by sme chceli prirovnať Reinhartove hokejové umenie k niektorému z terajších hviezd NHL, bol by to JonathanToews alebo Mike Richards. Všestranný center oplýva ofenzívnymi zručnosťami, čo dokazuje 105 bodov, ktoré v QMJHL dokázal nazbierať iba za 60 zápasov.

Aaron Ekblad

Jednotka posledného draftu vyzerá pre Panthers veľmi sľubne. Talentovaný kanaďan je skvelým príkladom moderného obrancu. Svojím štýlom hry pripomína Erika Karlssona alebo PK Subanna. Jeho ofenzívne zručnosti žiarili v OHL, kde za 58 zápasov dokázal nazbierať úctyhodných 53 bodov. Pre chátrajúcu obranu Floridy bude Aaron veľkým prínosom.

Jonathan Drouin

Bývalý spoluhráč novučkej hviezdy NHL Nathana Mackinnona je mnohými expertami pokladaný za budúcu hviezdu. Svojimi technickými a ofenzívnymi schopnosťami by sa mal vyrovnať nejednému lídrovi ofenzívy. Po ďalšom roku strávenom v QMJHL, kde obliekal farby Halifax Mooseheads a pracoval na svojej defenzívnej stránke by mal nastúpiť do NHL v sezóne 2014-15. Aj vďaka nemu vyzerá budúcnosť Tampy veľmi ružovo. Predpokladá sa, že po kapitánovi Stevenovi Stamkosovi bude hrať centra v druhej lajne, napriek tomu, že väčšinu svojej kariéry strávil na ľavom krídle. Je veľká pravdepodobnosť, že Jonathan vyhrá Calder Trophy pre najlepšieho "nováčika" NHL.

ANKETA: Ktorý hráč bude v NHL klásť najväčší dôraz?

  • Anthony Mantha

    19%

  • Leon Draisaitl

    19%

  • Sam Reinhart

    13%

  • Aaron Ekblad

    6%

  • Jonathan Drouin

    44%

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk

Diskusia

Podobné články