Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

VIDEO Ako jeden zápas zmenil osud slovenského hokeja: Vyrástla tu generácia, na ktorú sme hrdí

BRATISLAVA - Čakali sme dlho, až do roku 2009, kým prišla nová generácia slovenských hokejistov. V tejto generácii vyrástli mená akými sú Tomáš Tatar, Rišo Pánik, Jaroslav Janus, Marek Viedenský a ďalší.
Zdroj: 28809
Zdieľajte:

Rok 2009 naštartoval novú generáciu našich hokejistov

Trvalo dlhé roky, kým sa hokejoví priaznivci na Slovensku mohli tešiť z ďalšieho podobného úspechu, akým bol bronz v roku 1999. Až po desiatich rokoch sme sa dočkali. V roku 2009 cestovala naša partia MS U 20 okolo trénera Štefana Mikeša s ambíciami zabojovať o štvrťfinále, ale konečný výsledok predčil očakávania. Mladí slovenskí hokejisti po výhrach nad Lotyšskom (7:2) a Fínskom (3:2 pp) nečakane, ale zaslúžene postúpili po 10 rokoch do štvrťfinále turnaja. Na slovenskom postupe nič nezmenili ani prehry so Švédskom (1:3) a Ruskom (1:8).

Pozrite si aj

VIDEO Gesto hodné obdivu: Peter Bondra splnil sen mladej Moslimke

V zápase o všetko naši chlapci narazili na veľmi kvalitný výber z USA. Favorit bol jasný, ale ako sa ukázalo zdolateľný. V drese s dvojkrížom na hrudi odohrali životný zápas Tomáš Tatar, Richard Pánik, Marek Viedenský, ale aj brankár Jaroslav Janus. Práve Janus bol hnacím motorom pre svoj tím a svojimi čarovnými zákrokmi privádzal Američanov do zúfalstva. Zrejme ani ten najväčší optimista nečakal čoho sú naši chlapci schopní. Po úvodnej tretine viedli Slováci 3:1, keď skórovali Adam Bazák, Tomáš Tatar a Jozef Molnár. Janus bol stále skvelý, ale ani on v 46.minúte nezabránil kontaktnému gólu USA. Odpoveď Slovákov ale nenechala na seba dlho čakať a gólom Richarda Pánika a dvomi gólmi Tomáša Tatara sme viedli tesne pred koncom zápasu 5:2. Na historickom postupe nič nezmenil ani gól Jamesa van Reimsdyka na konečných 5:3.

Slovenská hokejová reprezentácia síce vytúženú medailu nezískala, ale konečné 4.miesto malo veľkú cenu. Celkovo až piati hráči boli draftovaní do NHL: Richard Pánik, Tomáš Tatar, Jaroslav Janus, Marek Viedenský a Radoslav Illo.

Tomáš Tatar a Richard Pánik sa dlhoročne presadzujú vo svojich kluboch v NHL a patria k najlepším slovenských hokejistom v zámorí.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovýsvet.sk

Diskusia

Podobné články